Arap düşmanıyım bu kesin, Elhamdülillah din ve Müslüman düşmanı değil. Türkiye'de bulunan erkek Suriyelilerin de düşmanıyım. O yazdığın şey zaten olacak, Türkiye'de Suriyeli sorunu çözülmezse 10-20 seneye iç savaş zaten çıkacak. Güney ve doğu illerimiz zaten şu anda Suriyeli, Afgan ve araplar ile çevrili. Depreme kadar Hatay ilinde neredeyse yarısı Suriyeli idi. Kilis, ve civar yerlere bir bak kimler var. Biz Avrupa kadar maalesef güçlü ve kanuna bağlı bir ülke değiliz. Almanya'nın dörtte biri yabancı ama herkes kanundan korkar, Almanya aynı gün oturumu iptal eder, hatta vatandaş ise vatandaşlıktan çıkartır gönderir. Ülkemizdeki arap ve Suriyelilerin eğitim, kültür ve ahlak yapısına bir bak, kimler ile birlikte yaşıyoruz.
Suriye Filistin olayına gelecek olursak, iki taraftan da ölen halk dışında umrumda değil ülke toprakları. Kiminmiş, kim hak iddia etmiş. Ama yönümü bil diye söylüyorum, örnek olarak söyleyeyim, evimde bir Filistinli ile yaşamaktan ise, İsrailli ile yaşamayı tercih ederim. Bu benim fikrim. Ben kimseyi, Müslüman, Hristiyan, Yahudi ya da dinsiz diye ayırmam. İyi insanlar vardır, kötü insanlar vardır. Dünyanın 20 ülkesinde nerede bir arap görsem yolumu değiştiririm. Ön yargılı mıyım evet, ama yaşadığım, gördüğüm ve gözlemlediğim şeyler bana bu fikirlere sahip olmamı sağladı.
Sizinde fikrinize saygım var. Selamlar.
Müslüman olduğunu söylüyorsun ama şöyle de bir hadisi şerif var: "Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar." (Buharî, Edeb 27; Müslim, Birr 66)