geçen sene ben kargo ücretlerini keşfettiğimde sinir krizi geçirdim
şimdi 200tl altı kargoyu müşteri ödüyor diimi. fiyatları ayarladım ben buna göre. 1 yıl sonra farkettim ki 200tl altı kargoları hem müşteri ödüyor hem satıcı. yani kargo 60tl ise 30t le sini müşteri ödüyor 30tl sini satıcı. yani 1 yıl boşuna satış yapmışız. adamlar bizi kandırmış bilmeden satış yapmışız.
emin olun daha neler neler, komisyonlar, hizmet bedelleri, vs.
Özetle dereden su doldurup satsan yine pazaryerlerinde zarar edersin. kar marjını çok yüksek tutman lazım.
Sorulacak şey basit. Neden her mağazada önceden 100₺ şimdi 150₺ üstünü satıcı karşılıyor da sitenin kendi mağaza markası olan giyim ürünlerinin (tahmin etmişsinizdir) sepet fiyatı kaç ₺ olursa olsun müşteri ödüyor?

İster 1000₺ al, ister 100₺ kendi ürünlerinin satışında kargo ücretini alıcıya ödetiyorlar. Sen burada bir kere eşit davranmıyorsun ki. Seni kargo ücretleri kurtarmıyorsa ki ürünler kendi markan ve komisyon giderin de yok senin, başka mağazaları nasıl kurtarsın? Mağazalardan hem kargo ücreti alıyorsun hem de komisyon alıyorsun. Haksız rekabeti sen daha kendi markanla kendi mekanında yapıyorsun..