Merhaba arkadaşlar
2020 yılı civarında dropshipping deneyimim olmuştu. Şimdi tekrar bir bakayım dedim ama dropshipping çok zorlaşmış durumda. Rakip çok fazla ve çıkan yazılım sayesinde binlerce ürünü tek tıkla yükleme ile beraber rekabet de çok artmış.
Amazon'dan amazona dropshipping yöntemi ile işler biraz daha kolaydı ama aslında yasak olan bir yöntemdir. Yaklaşık 1 aylık incelemelerim ve ürün araştırmalarım sonucunda kargo ve ara depo kullanımı çok kolaylaşmış olarak görünüyorum. Ama aynı şekilde fiyatları çok artmış. 3 sene önce durum böyle değildi.
Ayrıca sadece tek bir yazılım bile kullanılsa bile ücretler aylık 50 dolar civarında + olarak 40 dolar da amazona profesyonel mağaza ücreti ödemek durumundayız. Aylık $90 giderimiz var desek. Dropshipping'de düşük fiyatlı ürünlerde ortalama şu an $5 - $10 kar var. Aylık ortalama 15 - 20 ürün satışını amazon mağazası + yazılım giderine vermek durumundayız. Sonrasında kara geçeceğiz.
Eskiden dropshipping yapmış. Şimdi de tekrar yaparsam diye kar analizi yapmış biri olarak şu an ilk defa yapacak kişiler ürün yükleme ve amazonun dinamiklerini öğrenmek için girebilir diye düşünüyorum. Tabi burada amazon suspend riskini de alıyorsunuz.
Son bir aylık test deneyimimi de paylaşayım. Amerika'dan alıp Canada, Meksika ve BAE'ye gönderme şeklinde ilerledim.
Kanada ve Meksikaya 5 bine yakın ürün yükledim. BAE'ye 250 ürün yükledim.
Kanada ve Meksika'da buybox oranım 0. Satış 0.
BAE'de buybox oranım 250 civarı üründe
%70 ama satış
0. Bu ürünlerin içinde yüksek yorumlu ürünler de var. Tek satıcı olduğum ürünler de var.
Buradan çıkarım olarak günlük max 50 ürün yüklediğim BAE mağazada buybox yüzdem yüksek. Ama diğer kısımlarda buybox alan ürün olmadı. Dropshipping yapacaksanız günde max 50 ürün yüklemenizi ve buybox almayı beklemenizi tavsiye ederim.
Herkesin yaptığını da yapmamanızı tavsiye ederim. Youtube eğitimlerine baktığımda %15 kar girdirdiklerini gördüm. Zaten herkes aynı yazılımı kullanıp aynı yüzdeyi girdiğinde olacakları tahmin edebiliyorsunuz. Örneğin %14.83 gibi bir kar girin ki diğerlerinden sıyrılıp buybox alma şansınız olsun.
Mevcutta buybox alma ihtimaliniz olmayan ürünleri silmenizi tavsiye ederim.
Bazı ürünlerde listelemeye girmeniz için onay istiyor. Giremediğiniz listelemelere yazılımlar otomatik istek atacak şekilde geliştirmeler yapmış. Bunlara 2 günde bir başvuru yapabilirsiniz. Buybox aldığım ürünlerin büyük bölümü bu ürünlerden oluşuyor.
Aklıma gelen bir şey olursa konuyu yine güncellerim.
@Prowess;
@iyi;
Kullanıcılarının deneyimlerini okuduktan sonra ben de arbitrage ve PL yapmayı düşünüyorum. Kendilerine de paylaşımlarından dolayı teşekkür ederim. Açtıkları konular yıllar sonra bu işe tekrar başlamama bir teşvik oldu diyebilirim. Şimdilik bir araştırma sürecine girdim.