Siteground harika 100 dolara 1 yıllık sınırsız 40 GB site aldım. 23 tane site barındırıyorum bana mısın demiyor. Mail sistemleri mükemmel çalışıyor. Ayrıca müşterin için alt üyelik oluşturabiliyorsun.
Teşekkürler hocam kontrol edeyim. Terminal erişimi vs. var mı biliyor musunuz?
Hostingte illa tr alacaksanız
turhost güzel net
odeaweb gibi adı sektörde oturmuş firmaları tercih etmenizi öneririm.
vps vds alacaksanız tr ye hiç bulaşmayın. İyi olan normalin 2 katı diğerleri de sürekli yeniden başlamalar kesintiler vs projeden soğutuyor.
Vps de contabo hetzner ovh vb adı oturmuş firmaları öneririm.
Cron işinde yaşadığınız sorun için ücretsiz cron eklemenizi sağlayan firmalar vardı sanırım. Oraları kullanmanız daha mantıklı olur.
Ben node.js kullandığımdan setinjterval vb kullanabiliyorum crona gerek kalmıyor ama php vb için dışardan tetikleyecek ücretsiz hizmetler daha iyi olur.
Güzel neti seviyorum ve oldukça başarılı bence. Ama laravelin ihtiyacı olan php fonksiyonları kapalı. Default bi laravel projesi bile çalışırken hatalar veriyor.
Turhost'u bir müşterim kullanıyordu ve orda gördüğüm kadarıyla verdikleri sunucunun diski cidden çok yavaştı. Yani orda vps'te olan siteyi başka bir firmada hostinge taşıdım daha hızlı çalıştı. Belki de ön yargı oluştu bende ama ısınamadım turhost'a.
Türkiye'de olması gerekmese direkt amazon veya hetzner. Hizmetleri, sunucu kaliteleri tartışılmaz bence.
Js olsa zaten bunların hiçbiriyle uğraşmaya gerek kalmaz ki cpanel vs. gibi hostingler kullanmıyorum. Direkt aws amplify'a koy geç. Harici fonksiyon varsa onu da lambda ya koy mis gibi.
Harici cron siteleri dediğiniz gibi saniyede bir bile atabiliyor ama onlar da firewall'a takılıyor. İşlemin sunucu içinde yapılması lazım