Ben bu teorinin tamamen gerçek dışı olduğunu savunuyorum. Google yapay zeka içeriğini eğer ki kişi düşüncelerini katıyorsa anlaması imkansız..
1) Bir projemizde tamamını yapay zeka ile ürettiğimiz içerik şu an yükseliş trendinde..
2) Bir projemiz 700 makale var bunların sadece 50 tanesi yapay zeka ile cümle düşüklüğü vb. düzeltmeler yapılarak düzenlendi. Aramalardan site %70 kayıp yaşadı.
3) 15 yıldır çizgisini tasarımını bozmayan ve yapay zeka kullanmayan 2 rakip proje ikisi de aramalardan silindi.
4) Kurum sitesi chatgpt ile içerikler oluşturuldu. (Stabil) etkilenme yok.
Benim öngörüm şu yöndedir. Google her güncelleme de olduğunu gibi daha önce belirttiğim kriterlerdeki siteleri kategori dışında tutuyor. (Devlet, kurum, dernek, üniversite, gazete vb..)
Google'nın yaptığı bu hamle tamamen kazanç odaklıdır. Bizlerde burada o spam bu spam tartışmaları yapalım. Şu an aramalar spamlar ile doldu. Ayrıca öne çıkardıkları kategori dışındaki sitelerinde yer alan bilgileri birçoğu da eksik geçmiş tarihli..
Ayrıca asıl sinyal şu şekilde 
- Google Arama Sonuçları en alakalı içeriği sunmuyor
- GA4 tam bir felaket
Ayrıca ek not: Spam Güncellemesi belirtikleri gibi sadece 6-7 ülkeyi kapsamıyor.. Spam güncellemesi ile beraber düşüş yaşayan siteler üzerinde bir analiz çalışması yapılmış. Bu çalışmaya göre; Düşüş oranları: ABD -%38, İngiltere -%24, Kanada - %59, BAE -%41, Avustralya -%68, Avrupa -%34-73 düşüş! tespit edilmiş.