Merhaba hocam. Reklam verirken çok önemli bir şeyi aklımızda tutmamız lazım ki o da ucundan kıyısından da sosyoloji bilmek. Ben forumda 100 tane "reklamcıyım" diye gezip sosyolojiden anlamayan adam sayabilirim size. Neden sosyoloji önemli diyorum onu da izah edeyim:
Birincisi ekonomi malum. İnsanlar evlenemiyor 😇 Evlenirken de olabildiğince masraftan kaçınmak istiyor ki "Düğün Fotoğrafçılığı" da bu bağlamda kalemden kısılacak bir harcama olabilir.
İkincisi şehir. Takdir edersiniz ki Paris'te düğün fotoğrafçısı olmakla, Yozgat'ta olmak arasında dağlar kadar fark olabilir sektöre ilgi bakımından.
Üçüncüsü sezon. Düğün sezonunun sonuna geldik. Belki de yatırımlarınızı bu doğrultuda azaltmalısınız.
Bu yüzden reklamlarınızda yeterli kadar verim alamıyor olabilirsiniz. Şehrinizi sosyolojik olarak daha iyi analiz etmelisiniz. Gerekirse ilçe bazlı filtreleme kullanmalısınız. İstanbul Beşiktaş ile İstanbul Güngören'i düşünelim. Tabi ki de bu il Beşiktaş bölgesinde daha yoğun talep görecektir.
Harici içerik de bu konuda çok mühimdir ama ben size daha geniş bir açıdan anlatmaya çalıştım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.