rivy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu anda 25 yaşındayım, 18'ime basar basmaz gidip ziraat bankasından banka hesabı açmıştım. 2020 yılına kadar ziraat bankasını çok aktif kullandım. 2020'den sonra ziraat bankası ve paparayı çok aktif kullandım. 2023de de enpara açtım ve şu anda onunla devam ediyorum.
2.olarak, hesapta para tutuyorum sürekli olarak, ve para giriş çıkışları oluyor. otomatik ödeme talimatım yok ama faturalarımı düzenli ödüyorum.. Bence bir yerde bir eksik var ama bilemiyorum Benim aklıma sigortam olmaması geliyor. Okul bittikten sonra sigortam sonlandı ve yeni bir işe girmedim. Girdiğim işte de 2-3 ay filan sigorta yapıldı (1 yıl çalıştım). Şu anda işsizim geçen ay işimden ayrıldım. Neyin eksik olduğunu bulduğumda hayatım daha iyiye gidecek inanıyorum
İlk olarak düzenli bir maaşınız yok. Diğer her şeyi yapsanız da eğer düzenli maaşınız yok kredi çıkması çok zor.
Otomatik ödeme ile düzenli fatura ödemek aynı şey değil.
Kredi kartınız yok
Daha önce kredi çekmemişsiniz
Kredi kartınız yok ve kredi çekmemişseniz ek hesap limitinizde yoktur

Daha önce bunları yapmış ve ödemelerini aksatmamış birisi ile aranızda dağlar kadar fark var.
Siz olsanız hangisine kredi verirsiniz? Borcuna sadık birine mi? Yoksa ne yapacağını bilmediniz birine mi?