Arkadaşlar şimdi olayı baştan anlatıyorum. Ben 5 sene önce bazı maddi sıkıntılardan dolayı okulu bıraktım. Sonrasında ise bu sene 21 yaşındayım ve açık öğretime yazılmak istedim. Ancak açık öğretim için tasdikname alacağım okul benim ayrıldığım sene kapanmış. Milli eğitime gittim zar zor sonunda kaydımı buldular. Ama okul beni ne atmış nede devamsızlığımı girmiş. Bu nedenle sınıfta da kalmamışım. Ben 5 senedir 11. Sınıf lise okuyor görünüyorum. Gidip sormadığım yada nakil almadığım için öyle kalmış. Yani açıkçası 8 senedir lise okuyorum ama mezun değilim hep aynı şekilde dönmüş çark. İyice araştırdım. 3 seçenek var.
1. Okula kaldığım yerden başka yere nakil alıp devam etmem ( bunu yapamam çünkü çocuğum var)
2. Bir okula nakil alıp 2 sene gitmeyip sınıfta kalıp sonra açığa yazılmak ( yeni yönetmelik ile 2 sene sınıfta kalmam gerekiyor.
3. Bir yerden duydum eğer 22 yaşına girersen direk açık öğretime alınıyormuşsun. 5 ay sonra 22 yaşındayım. Yaşımı bekleyip girebilir miyim? Yoksa yalan mı bu 22 yaş olayı onu merak ediyorum