Onlar genelde tek ya da çok az sayfa olduğu için ona yoğunlaşıyorlar. Domain isminde anahtar kelime geçiyor, açılan sayfada sağa sola her yere anahtar kelimeyi yazıyorlar. Niş blog ise yine buna benzer bir şey yapılabilir ama genel blog ya da birden fazla konuyu kapsayan sitelerin domain adı üzerinde markalaşmaları bence daha iyi. Tabii markalaşmak için de onlar gibi şeyini çıkarmamak gerekiyor. Çünkü onların başka çaresi yok, yazacak yerleri, hit çekecek sayfaları kısıtlı. Blog sitesinde 100'lerce sayfa olabilir, bu tarz anahtar kelime doldurmalarına bence ihtiyaç yok.
Backlink alımı ise çeşitli olmalı. Örneğin bahsettiğiniz gibi az sayfalı siteler tüm sayfalara benzer anahtar kelimelerle link alabilir ama tutup da genel blog için 50 aratması olan sayfaya backlink alınmaz. Belki alan vardır da bütçe yetmez ona. Çoğunlukla domain.com ya da kategorilere link alıyorlardır.
Benimde şu an karar vermeye çalıştığım konu bu. Kategorileri indexletmeyeceğim için oraya backlink alamam çünkü bunu yaptığımda aratmalarda aylarca yazı yerine kategori sayfası üstte çıkıyor, e kalkıp her yazı için de backlink alamam yani alınır ama çer çöp yorum backlink yerine tanıtım yazısı almak istiyorum ve her yazı için bunu yapmam saçma ve fuzuli masraf olur. Tek seçenek anasayfa kalıyor.. kategoride karşılaştığım sorunun aynısıyla karşılaşırım diye tereddüt ediyorum ayrıca tüm backlinki anasayfada biriktirmekte spam olarak algılanabilir. Bende çözüm olarak backlink almamaya karar verdim :d