Hocam ben de zincir tercih ediyorum. Daha önce mahalle esnafı çok dolandırdı. Son kullanma tarihini silenlerden içini değiştirip ürün satanlara kadar bir sürü *********** esnaf var.
Onların yanında işini düzgün yapanlar da yanıyor. Millet zincir marketler düzenli denetleniyordur diyerek 2 fazla olsun düzgün olsun diyor. Çürük elmalar yüzünden güven azalıyor.
Ben size hak veriyorum zaten sistem çok sorunlu ama konuda demek istediğim
- Şu ürün ne kadar
+ 5000 tl
- o kadar yok
+ ne kadar var
- 3500
+ Tamam olur al
bu mantık benim laf söylediğim. Müşteriden alabileceği en fazla parayı almaya çalışan aç gözlü insanlara gün doğdu bu devirde.
iyi de o 5 bin tllik ürünün zincir marketteki fiyatı ne kadar? buna baktınız mı ? hocam hiç bir esnafın boşa sıkacak kurşunu yok. o size 5 bin demişse emin olun sizden önce defalarca rakipleri kaça satıyor ne yapıyor bakmıştır. çünkü o da biliyorki mahallede çevrede adı çıkarsa bir daha iş yapamaz. fiyatlarını buna göre belirler her esnaf. 5 bin dediği ürün zincir markette ya 7 ise ?
bende yapıyorum arada, geliş fiyatının altına ürün satıyorum, neden ? çünkü o gün bir ödemem olabiliyor kısacası para lazım oluyor, sıcak para kazanmak için zararına sattığımız ürünler oluyor zaman zaman. bence siz 5 binlik ürünü 3.500 e alarak hakka girmiş oluyorsunuz hocam. karşınızdaki esnafın içi sızlayarak o malı sattığından emin olabilirsiniz.
Yeni mal aldığınızda zamlı şekilde satarsınız. Aynı ürün bir gün 100 diğer gün 110 ertesi gün 150. Doğru düzgün işini yapan da vardır ama raftaki aynı ürüne her gün de zam yapılmaz. Agrasifleşmenize veya tartışma başlatmanıza gerek yok. Ülkede mal göndereninden satanına çoğu kişi sorunlu.
5 liraya tarladan çıkan patatesin 50 lira olması meselesi. Keyfi fiyat arttıran dolandırmaya çalışanlara lafım. Siz üzerinize alınmayın lütfen. Konu sahibinin de yazdığı gibi aynı ürüne her gün keyfi zamların gelmesinden yakınılıyor.
hocam ticaret mantığı böyle ilerlemiyor malesef.
o vakit benzin istasyonları da depolarında ki yakıt bitene kadar zam geldiği takdirde eski fiyattan devam etmeleri gerekir ?
ticarette mantık böyle yürümez.
x ürünü 10 tl iken gelişi 7 tl ise ve zamla birlikte 11 tl gelişi olmuşken siz 10 tl den satmaya devam edemezsiniz. kısa sürede batarsınız. çünkü malı sattığınız zaman yerine koyabilecek fiyat politikası gütmeniz gerekiyor.