Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizce esnaflar mı yerinde durmuyor yoksa mal gönderen firmalar mı yerinde durmuyor? yoksa ülke mi?
Bu nasıl bir düşünce anlamıyorum.
Market olduğunuzu ve tek amacınızın sürüm mantığı ile çok iş yapmak olsun diyelim.

( fatura çıksın diye bu hafta mal yazılmıştı )

Faturada Clear 350 Ml şampuan 50 ₺ gelmiş. Raf etiketi KDV dahil 57,5 ₺ satışı var. Bu fiyata bu arada imkansız.
Bugün ürün gelecek aynı ürün 60 ₺'ye denk geliyor. Sizce biz ucuza sattığımız için kâr mı ettik zarar mı ettik?
Mal satarken diğer alacağın malı düşünerek fiyat verirsin. Eee şimdi zarar ettik? Esnaflar yerinde durmuyor değil mi?
Öyle cümle kurarak artislik yapmayın. Koca şirketler ülkeyi yiyor " ESNAFLAR YERİNDE DURMUYOR " deniliyor.
By_ReFLeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
esnafın ne suçu var ?
ben kırtasiye işletiyorum.
bu yıl sezon alışverişlerinde bim faber castell sattı.
bak sana özetleyeyim,

benim 1 kırtasiyem var. bimin 10 bin şubesi var.
benim faberden 3 e aldığımı bim 1 e alıyor.
neden çünkü adam zincir.

getiriyor mağazaya, benim 75 e sattığımı sana 99 a satıyor. 80 e sattığımı 139 tl ye satıyor.
sen halk olarak kırtasiyeciler pis para gözler bimde ucuzdur diyip gidip bimden alıyorsun.

dün faber ürünlerine zam geldi. zamlı fiyatla 90 tl oldu kuru boyalar. bimde hala 99.

yani kardeşim, zincir marketleri besleyen çorbasında tuzu bulunan bu cahil halka herşey müstehak.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben de zincir tercih ediyorum. Daha önce mahalle esnafı çok dolandırdı. Son kullanma tarihini silenlerden içini değiştirip ürün satanlara kadar bir sürü *********** esnaf var.
Onların yanında işini düzgün yapanlar da yanıyor. Millet zincir marketler düzenli denetleniyordur diyerek 2 fazla olsun düzgün olsun diyor. Çürük elmalar yüzünden güven azalıyor.

Ben size hak veriyorum zaten sistem çok sorunlu ama konuda demek istediğim
- Şu ürün ne kadar
+ 5000 tl
- o kadar yok
+ ne kadar var
- 3500
+ Tamam olur al
bu mantık benim laf söylediğim. Müşteriden alabileceği en fazla parayı almaya çalışan aç gözlü insanlara gün doğdu bu devirde.
Hocam herkes aynı değil ama yüzde 70 aynı hep milleti tokatlama pesindeler