Ben de biraz içimi dökeyim.

- Alakasız başlıklar: Örneğin "Yüksek gelirli web sitesi" başlığında yüksek gelirden kastınız ayda 1000 TL olmamalı. Yüksek kazanç diyorsan Türkiye standartında 100k TL'den aşağı olmamalı.
- Eksik konular: "bla bla satıyorum, iletişim için whatsapp..." Ne bir fiyat var, ne bir açıklama. Arkadaş satıyor ancak satmaya hevesli değil.
- Açık kodsuz uygulama satışları: "Adımız sanımız bilinmiyor ama uygulama satıyoruz. Clonelanmasın diye açık kod vermiyoruz. APK atıyoruz."
- Diğerlerine b*k atma (örn.: Bizimki "bot" değil): "Cihaz kimlik numaraları, fingerprint değişkenleri herşeyi aynı olan cihazımızdan yüz bin tane hesap açıyoruz ama bunlar bot değil, elle açtığımız için kaliteli" Bu şekilde pazarlama teknikleriyle rekabete girenler oldu. Yazık. IP adresini değiştirdiğin zaman Ömer'den Ezel'e dönmüyorsun.
- Yardımsever olmayan yardım konuları: Genellikle yardım istiyor ancak hata aldığı kodu yazmaktan korkuyor. Sorunu kendisi çözerse "çözdüm kilit" yazıyor Başka birisi yardım ederse bile bu hatanın nasıl çözüldüğüne dair bir şey yazmıyor.

Bu konulara malesef yönetimin yapabileceği bir şey yok. Belki fiyat koyma zorunluluğu bütün kategorilerde uygulanabilir ancak diğer konular tamamen kullanıcıda bitiyor.

--

Bir de geçtiğimiz günlerde şöyle bir konu ile karşılaştım. "Etik ve çalışma disiplinine sahip çalışma arkadaşı aranıyor. Yaptığı işi ciddiye almayanlar yazmasın!" Arkadaşımızın çalışan aradığı konu: "Arkadaşlık uygulamasında kadın kılığında erkekleri kandırması" üzerine.