networx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bunun bir standardı bir uygulaması yada bir yasası yok mu ki? Diyelimki İzmirde bu uygulama yapılıyor Ankara’da yapılmıyor. Eskişehir’de yapılıyor Bursa’da yapılmıyor bunun bir standardı yok mu?
Yok malesef. Kimine KDV uygulanır kimisine uygulanmaz, kimisine kısmi KDV uygulanır kimisine uygulanmaz, kimisine kar oranı % 50, kimisine %20, kimisine %30 kimisine %90 uygulanır .... Kimisine fatura düzenlememekten dolayı özel usulsüzlük cezası kesilir, kimisine kesilmez.. Böyle uzayıp gidiyor. Mahkemeler de aynı şekilde ..... O yüzden bulunduğunuz il veya dava dosyanızın hangi/kaçıncı vergi mahkemesine düştüğü bile önemli.

Hatta aynı konuda karar veren istanbul bilmem kaçıncı vergi mahkemesi kararını bozan üst mahkemeye de gördüm, kararı aynen onaylayan başka bir üst mahkeme daha gördüm.
Bu süreçte bilginin yanı sıra şansınızın size yardım etmesi lazım.

Tabi bunda sizlerin de büyük payı var. İlk incelemelere girenler paldır küldür kimseye danışmadan bu işe giriştiler. Hiç yapmadığınız halde, alakanız olmadığı halde adınız reklamcıya çıktı. O yüzden böyle tuhaflıklar yaşandı.