Tabi ki olabilir link yöntemi ile spama sokabilirler.. Ama tüm kaynaklarını da inceliyorum. Onca spam site şu an hala aktif durumda emekcileri faal konuma getirdiler
Google updatelerini herhangi bir siteye göre yapmaz. Genel ortalamanın etkisine bakarak güncellemeleri yapar. Bazen hiç etkilenmeyeceğini düşündüğünüz site/sayfalar bile etkilenebilir. Bu update'ten sonra cloaking sitelerinde ciddi azalma bekliyoruz mesala. Türk içeriklerde etrafıma ve gelen sorulara baktığımda en çok etkilenenlerin "scraped spam" dan etkilendiklerini gözlemliyorum.
Hiçbirini yapmadım hocam ve sitelerim tarumar oldu.
Önemli olan bilerek yapmak değil, bazen bilmeyerek de spam algoritmasına yakalanabilirsiniz. Mesala çok kaliteli içerik üreten bir blog, etiketlemede başarısız uygulama yaptığından scraped spam'a takılır. Neden olduğunu asla anlayamaz. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Google sitenin tamamına bir bütün olarak bakıyor. Aslında az önce bahsettiğim gibi küçük dokunuşlar sitenin sıralamasına ciddi derecede etki eder. Sadece sorunu tespit etmek zor olan kısım. Sorun bulunduğunda çözüm çok kolaydır.