yasarkemaldag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
diğer siteden çektiğiniz resimler 400-500kb arası ve çekme süreleri 10-11 saniyelerde. resimler ne kadar kalitelide olsa boyutuna bakarsak bi fullhd değildir, bu boyutlardaki dosyalar için bu süreler çok yüksek bi değer. büyük ihtimalle karşı sunucudan kaynaklanan gecikmeler yaşıyorsunuz. resimler sizde barınsa bu süreler sunucu kapasitesine göre resim başına 200ms felan gibi değerlere düşecektir (resimlere hiç optimize yapmasanız bile)

Ekstra Tavsiyeler:
- direk başka bir yerden resimleri sunmak çok sağlıklı değil, adamlar hotlink vb. güvenlik önlemi alırlarsa resimlerimiz boşa düşecektir bu yüzden bir bot geliştirip içerik resimlerini kendi sunucunuzda barındırmanız lazım.
- resimleri indiren bot aynı zamanda uygun ebatlarda thumbnailsler oluşturup, resimleri optimize edebilir. listeleme sayfası, detay sayfası vb. kısımlarda uygun ebatlı thumbnailsden gösterim yapabilirsiniz. örneğin anasayfa veya listeleme sayfalarında 200x200 gösteriyorsanız 1000x1000 ebatlı resimden sunmak mantıklı değil 100x100 ebatlı bir thumb oluşturulur ve oradan çekilir böylece ebatlar baya bi küçüleceğinden sayfa yüklenim hızı gözle görülür şekilde artacaktır.
- eğer anasayfa ve listeleme sayfalarında scrolla inecek kadar uzun listelemeler varsa lazyload yaparak scroll indikçe resimleri yükletin.böylece sayfa ilk yüklendiğinde tüm resimler aynı anda yüklenmeyecektir.
- (opsiyonel) jpge ek olarak destekleyen tarayıcılar için webp olarakta saklayıp sunabilirsiniz.

bu tavsiyeleri yaptığınızda sayfanızın açılış süresinin gözle görülür şekilde çok çok fazla arttığını gözlemleyeceğinizi tahmin ediyorum.
merhabalar hocam evet trthaber sitesinden çekiyorum verileri bu aralar sorun var sanırım daha önce bu kadar geç yüklenmiyordu lazyload kullanıyorum scrool ile indikce oluyor ayrıntılı cevap için teşekkür ederim birsüre beklicem düzelmez ise o zaman resimleri kendi sunucuma download edicem