A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten benimkide döviz endexli kur koruma idi. Param dolardaydı dolar ile kurkorumaya yatırdım.
Dostum herkes izah etmeye çalışmış maalesef sistem senin dediğin gibi değil, öyle olsa ülkede başka yatırım aracı mı kullanılırdı adı üzerinde " kur korumalı " yani seni kur artışına karşı koruyor, kazancın çok güzel ayrıca normal faize koysan asla ulaşamayacağın seviyeler. Dolar olarak tutsaydın 41-42 bin civarı bir kazancın olurdu, faiz getirisi 10 bin fazla kazandırmış yani senin menfaatine gerçekleşmiş. Keşke daha önce koysaydın mesela seçim zamanı 20 liranın altındayken, o zaman çok güzel getirisi olurdu yani en azından dolar farkını almış olurdun. Burada tam amacına uygun bir getiri almışsın, kur korumalı amacı zaten faiz getirisi ve eğer dolar daha fazla yükseldiyse faiz oranının bir önemi olmaksızın dolar atıyorum 100 liraya da çıkmış olsa o aradaki farkı alabiliyor olman. Sistem dolar almayın, dolar ile kazanacağınız parayı size ben vereyim üzerine kurulmuş zaten.

Sözün özü dolar tutsan 41 bin, kur korumalı da 51 bin, eğer kur korumalı olmayan normal bir mevduat faizi tercih etseydin ortalama %35 lerden desek 60 bin tl civarı bir para almış olacaktın. Düz mevduat faizine koysaydın evet 60 bin daha büyük para ama bu sefer dolar 50 lira da olsa 60 bin, dolar 500 lira olsa da 60 bin alacaktın, kur farkından korunamayacaktın yani 8-10 bin için o riske girdiğine değmez bence. Sonuç ise en mantıklı yatırım aracını kullanmışsın, 94 gün içinde elindeki " dolar adedini " arttırmışsın. Başlangıçta muhtemelen 2 katına yakın kazanmayı umduğun için büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını tahmin edebiliyorum bu arada kötü bir his ama kkm den iyisi şu an yok, para kazanmak öyle kolay bir iş değil. Öyle olsaydı 10 milyon tl değerinde 2 evini satıp seçimden önce 19 lirayken kkm ye yatırsa 6 aylık ve şu sıralar bozuyor olsa şu an parasını neredeyse ikiye katlamış olurlardı. Hadi ev fiyatları da arttı desek hiçbir şey yapmadan 2 ev verip en azından 3 ev almış olurdu havadan, oturarak, 6 ay hiçbir şey yapmadan bekleyerek. Neyse, fazla uzattım dostum kısacası alabileceğin maksimum verimi zaten almışsın, şimdi tekrar kkm koysan çok daha fazla dolar adedi ile daha güzel kazanç elde edebilecek durumdasın, bol kazançlar dilerim.