Burda tek çözüm lazy load bilginiz olsun.
iş tarafımca alınıp teslim edilmiştir.
Yaptığım işlemler, yavaşlığa sebeb olan ana unsurlar, sadece lazy ile çözülebilecek bir işlem değildi, ki denedim yinede tam hızlanmamıştı:
- 170kb lik ilk boyamayı engelleyen css sini teste sokup ayıkladım ve 10 kb düşürüp entegre ettim.
- rendere engelleyen 1 .js dosyasını deferledim
- 2 renderi engelleyen ve kalabalık oluşturan ve sadece responsive mobil menü özelliği için kullanılan bootstrap popper.js ini sildim, çunku menü yok.
- bu şekilde boyama ve renderi hızlandırdım.
- tasarımında hatalar vardi, onları düzelttim örneğin her resim için style="" ile widht ve diğer unsurları belirtmiş, tarayıcı bazlı kastırmaya sebeb oluyordu. Bunlar .css dosyasında belirtilmeli.
Yukardakilerle dolaylı yoldan fcp , lcp değerlerini minimuma düşürmüş oldum.
- Cls sorunu vardi onuda düzelttim, açılışta kasmaması için resim ana divini geciktirmeye soktum.
- + resimleri Sql den çekerken sorguda bazı gereksiz şeyleri while döngüsüne sokmuşlar onları düzeltip sql sorgusunun hızlanmasınıda sağladım, Php tabanlı düzeltme yaptım.
- en son uygun bir lazy entegre ettim.
Sonuç: olması gereken hızlı bir sayfa oldu.
Fakat hocamızın sitesinde farklı sayfalarda eksiklikler ve yanlışlıklar var baya. dilerse onlarıda başka zaman düzeltebilirim.
+ Benzer sorunları olan diğer arkadaşlar varsa uygun şekilde yardımcı olabilirim. Forum dışı iletişim, Telegram:
https://t.me/TurkCoder
Herkese Bol kazançlar.