Selamun aleykum,
Uzun yıllardır düzgün bir laptop almak istiyordum. Şimdi inşallah taksitli bir şey alabilirim. Yakın zamanda indirimler gelir mi, beklemeli miyim?
Yorumlara bakıyorum da 3-5 ay önce 10 bin TL daha ucuza almış millet. Bu kadar da olmaz artık.
Bütçe olarak, aylık 3 bin TL civarında çıkarabilirim diye düşünüyorum inşallah. Vade farksız 12 taksit yapan bir yer bulsam güzel olacak.
Yazılımla, oyun geliştirme ile uğraşıyorum. Ayrıca bilgisayar benim kullanımım dışında ortalama seviyede montaj, modelleme, render için de kullanılabilir. Almışken fiyatına göre en verimli cihazı almak istiyorum. Beni 10 yıl idare edecek bir şey.
Yani olur mu demeyin, şuan elimdeki cihaz 11 yıllık i5 3. Nesil U tipinde, ekran kartı da baya kötü. Ama çoğu şeyi zorlamayla yapıyor, biraz sabır lazım tabi. Bazı konularda da tabiki yetersiz geliyor o yüzden yeni almam lazım. Yani uzun yıllar kullanılacak cihaz mümkün.
Kağıt üzerinde daha iyi donanım ve düşük fiyat olarak monster, casper ve HP laptoplar var. Fakat bunlara karşı önyargımı hala kıramadım. Monster için konuşursak da taraftarı ve karşıtı fazla.
Kısaca;
* Laptop almak için en ideal (yakın) vakit ne zaman?
* F/p için hangi marka veya seri önerirsiniz?
* Şuan için laptopta tavsiye ettiğiniz makul bir işlemci ve ekran kartı var mı?
* vade farksız daha yüksek taksit ile nereden alabilirim? 12 taksit vade farksız imkan olursa bütçem 35-40 bin civarında olur çünkü. Vade farksız olması önemli. Üzerine havadan 10 bin TL ödemek istemem