Nekra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlışınız var, sadece kişiye özel eşyaları gümrükten geçirebilirsiniz. 5 adet telefon kişiye özel olarak tanımlanamaz, verdiğiniz bilgi ile insanların başını yakacaksınız. Fark edilirse tamamına el koyarlar ve hakkında suçlama yapılır, kişi beyanda bulursa o zaman da vergi ödemek zorunda kalır. Birisinin 5 adet telefon geçirmiş olması, bunun serbest olduğu anlamına gelmez. Tam tersine, küçük boyutlu bir gümrük kaçakçılığı olur.
Japonyada bu durum yok hocam. Matbaa sektöründe IT uzmanı olarak çalışıyorum. HEIDELBERG ve KOMORI / Roland baskı makinelerinin ustaları düzenli olarak japonyaya gidip geliyorlar. Japonyadan dışarı giden ürünler konusunda esnek olduğunu biliyorum yani. 2 ayda bir bu ziyaretler oluyor bize. Japonya bu durumda esnek.

Adamın bagajı xraydan geçiyor görünmeme olanağı varmı? Yok görünüyor alenen ama hiçbirzaman bir sorun yaşamadık. Düzenli cihaz getiriyor ustalar.

EDİT : Boşa zaman harcadığımı editini görünce anladım. Adamlar tenezül edip, taxfree evrağı bile almıyor. Taxfree bile yapmıyor!!!! Tutup taxfreenin ne oldugunu bana anlatıyorsun.