Teyzemler Ankara dan 1 aylığına bize geldi. Abim de onlar var diye kıymalı yaptırmaya gitti kızı ile beraber. Fakat geç kalınca şüphelendik. Yengemi telefonla arayıp kaza yaptık demiş abim.
Eve doğru gelirken tali yoldan gelen nissan qashqai marka araç neredeyse yolun ortasına kadar gelmiş.
Abim selektör yapmış ve sol şeride doğru geçip gitmek isterken adam birden üstüne sürmüş. Ve taraftan araca vurmuş. O anki refleks ile bir taraftan direksiyonu diğer taraftan da yeğenimi tutmuş.
Tabii aracın yan tarafı ezilmiş, 2 kapı komple hasar almış, sağ ön cam buz gibi olmuş ama Allah tan cam filmi olduğu için içeri dağılmamış. Film onu sabit tutmuş.
2 kişilermiş ve araçtan inip aracın sağını solunu kontrol ediyorlarmış. Abime sormamışlar bile bir şeyiniz var mı diye.
Abim ne yaptın arkadaş demiş bilmiyorum demiş.
Kimseye bir şey olmamış, sadece yeğenimin çarpmayla sağ kolu ağrımış.
Abim bakmış ki biri zil zurna sarhoş. Karanlık olduğu için kimin kullandığını görememiş.
Polis gelmiş, tutanak tutarken abime yalvarmış, aman tutanak tutturma, şikayetçi olma diye. Polis sormuş hanginiz aracı kullanıyordu diye, sarhoş olan ben kullanmıyordum demiş, yanındaki hiç sesini çıkarmamış ama sonra ben kullanıyordum demiş. Polis tabii kaza yapanın alkollü olduğunu anlayıp öteki adama başkasının suçunu üstüne alma başın belaya girer bak deyince sanırım ötmüş. Hatta süren adama sen burada bu adama vurmasan mutlaka bugün başka biriyle vuracaktın demiş.
Sarhoş adam da 216 promil alkol çıkmış. Üstüne 3 gündür de ehliyetimi bulamıyorum demiş. Artık kayıp mı, ehliyetine el mi koydular belirsiz.
Aracın resimleri de burada.
Bu aracı servise götürüp yaptırsak her halükarda karşı taraf karşılayacak değil mi?
Sanayi de yaptırmak daha az maliyet tutar ama 1 ay mı sürer belirsiz. 0 kapı takılacağını da sanmıyorum.
Servis hiç mi değilse kapıyı söker yenisini takar.