merhaba laravelden gelen datam var şunu istiyorum

örnek 0 (5__) ___ __ __ bu şekilde ayrıştırmak istiyorum numarayı ekledikçe dolsun istiyorum eğer eksik ise uyarı çıksın şeklinde ama regex ile yapmaya çalıştım js ile hata alıyorum saçma sapan örnek şu şekilde yapmıştım chatgpt ile

<div class="mb-4">
                                    <label for="exampleInputPassword1" class="form-label fw-semibold">Telefon Numarası</label>
                                    <input type="text" name="phone_number" class="form-control" id="phoneInput" value="{{Auth::user()->phone_number}}" placeholder="0(5__) ___-__-__">
                                </div>

<script>
                                    // Telefon numarasını düzenlemek için kullanılacak işlev
                                    function formatPhoneNumber(input) {
                                        // Sadece rakamları alın
                                        var phoneNumber = input.value.replace(/\D/g, '');

// İlk 11 karakteri alın (0 ve ilk üç rakam)
                                        var firstPart = phoneNumber.slice(0, 11);

// İkinci kısmı alın (sonraki karakterler)
                                        var secondPart = phoneNumber.slice(11);

// İstenen formatı oluşturun
                                        var formattedPhoneNumber = '0(5__) ' + firstPart.slice(3, 6) + '-' + firstPart.slice(6, 8) + '-' + firstPart.slice(8, 10);

// İnput alanına formatlı numarayı yazın
                                        input.value = formattedPhoneNumber + secondPart;
                                    }

// Input alanına yazıldığında ve her tuşa basıldığında çalışacak işlev
                                    document.getElementById('phoneInput').addEventListener('input', function() {
                                        formatPhoneNumber(this);
                                    });
                                </script>