Hocam doların artacağını daha doğrusu türk lirasının dolar karşısında değer kaybedeceğini hepimiz biliyoruz ancak yine de mantıklı bir yatırım değil.

Şu an dolar 27 TL ve siz diyelim ki dolara 100,000 tl yatırdınız, 1 sene sonra dolar 54 tl olduğunuzda sizin paranız 200,000 tl olacak bu şekilde bakınca size mantıklı bi yatırım gibi gelebilir. Ancak 1 sene sonra şu an 100k olan ürünün fiyatı da en az 250k olacak dolayısı ile siz yine para kaybetmiş olacaksınız.

O yüzden paranızı en az 300-400k yapabileceğiniz hisse senedi, emtia gibi yatırımlara yönelmenizi tavsiye ederim.

Altın, dolar gibi yatırımlar sadece paranızın değerini korur hatta üstüne para bile kaybettirir.

Yine örnek vermek gerekirse Altın (ONS) fiyatı 3 yıl önce 1900 dolardı bugün ise 1832 dolar. Dolar arttığı için altın fiyatı da tl bazlı olarak artıyor insanlar da para kazanıyorum sanıyor.