Sdemirdag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ağustos - Eylül güncellemelerinde hit patlaması yaşayan web sitem bu güncellemede dalgalandı da duruldu. Her bir içeriği yaklaşık 4-5 saatte yazıyordum. Resimlerin hepsi özgün ve makaleler tamda Google EEAT isteğine uygun bir şekilde girilmişti. Peki neden mi düştü?

Tahminlerim;
- Sitenin en üstüne zorrtt diye koyduğum reklam ( Türkiye'de TBM yerlerde olduğu için mecbur kalıyoruz)
- Web sitemin yeni olması (otoriter olmaması)
-Wordpress sitenin yavaşlığı ( Her ne kadar pagespeed iyi olsa da site çok hızlı değil)
-İçerik sayısı (öyle 300 500 içerik ile her kategoride otoriter olunmuyor)

Bundan sonra ne yapacağım?
-Kaliteli içerik girmeye devam
-Tepede çıkan reklamı kaldırdım (düşen kazancı tanıtım yazısı satarak tamamlayacağım)
-Sitenin daha hızlı açılması için girişimlerde bulunacağım

Önerilerim
-Eski içeriklerinizi mutlaka daha kaliteli hale getirin.
-Siteyi reklama boğmayın. Gözlemlemem sonucunda siteyi reklama boğan siteler hep geriliyor. Yabancı kaynaklara baktığım zaman genellikle ilk 3 paragraftan sonra reklam çıkmaya başlıyor. O reklamlar da gecikmeli yükleniyor.
-Ne kadar çok kaliteli içerik o kadar hit.
Hocam lafım sana değil yanlış anlama reklam olayını abartıp üstüne bi de senin adblock eklentin var önce kapat sonra gel diyen siteler var.

Herkesin farkında olduğu site de kalma süresi kullanıcıyı site de tutma meseleleri.

Adblocku kapat gel diyen adam neyin kafasını yaşıyor çözmek mümkün değil. 3 saat makale yazıp Google gözüne girmeyi çalışıyor ama böyle bir eklenti kullanıyor. Günlük 1000 kişi girse 1 saniye durmadan geri çıkar. Ondan sonra istersen 12 saat makale yaz site yine çöp olur.

Bir anda para kazandırsın ben siteyi reklama boğayım dersen açman gereken site blog değildir. İllegal sektörlerdir.