Merhaba

Mezuniyet sürecinde yaşadığım bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum. Mezun olabilmem için toplam 120 AKTS ders almam gerekiyor. Staj dersi hariç aldığım derslerin toplam AKTS'si 114. Staj dersiyle birlikte 120 yapıyor. Ama özel üniversitem toplam 109 AKTS'em olduğunu ve mezun olabilmem için bir seçmeli ders daha alıp, ekstra ücret ödemem gerektiğini söylüyorlar.

Bölüm başkanına toplam AKTS'min 114 olduğunu, staj dersiyle birlikte toplam 120 yaptığını ve transkriptimde de böyle gözüktüğünü söyleyen bir mail yazdım. Bölüm başkanından gelen yanıt da bir seçmeli dersi farklı dönemlerde 2 kere seçtiğim için sadece bir tanesinin AKTS'ye dahil edildiğini söyledi.

Bende cevap olarak bu bilgiyi daha önce hiç kimsenin söylemediğini, ders kaydı sırasında sistemde sorun olduğu için ders kayıtlarını danışman öğretmenin yaptığını söyledim. Ayrıca danışman öğretmenime bir sorun olup olmadığını sorunca da bir sorun olmadığı cevabını aldığımı söyledim.

Bölüm başkanından hiç çözüm odaklı bir mesaj gelmedi. Yanıt olarak, "Bu şekilde mezun olabileceğini düşünüyorsan, bu senin tercihin" yanıtı aldım. Öğrenci işlerine konuyu anlattığımda, öğrenci işleri de bu tutumla karşılık verdi.

Konuyu detaylı bir şekilde Cimer'e ilettim ama ne zaman yanıt gelir bilmiyorum. Konuyla ilgili sorunum çözülür mü o onunda da bilgim yok.

Üniversite benden bir seçmeli ders daha seçmemi ve ekstra ücret ödememi istiyor.

Bu konuyu nasıl çözeceğimi bilmiyorum O yüzden size de danışmak istedim