Umo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocalarım kolay gelsin, 3/5 ay önce Mersin'de bir şirket tarafından arandım. Hakkınızda dava açıldı ( eski ev adresimi ) söyleyerek oradaki emniyete gidip güvenlik şubeden şu kişiyle görüşme yapmamı istedi. Ben kendilerini zorlayarak konunun kitap satışı yaptığımı olduğunu söylediler. Ama ben kitap satışı falan yapmadım hiç sadece PDF kitap indirme sitem vardı ama indirme linki falan sahteydi kitap indirilmiyordu yani neyse yine de rahatsız olup siteyi kapattım. Bende şüphe duyup bulunduğum yerdeki emniyete gidip durumu söyledim gbt baktılar birşey yok bana telefon açan kişiyle görüşüp kişinin sahtekar olduğunu söyleyip karşı tarafa küfür edip kapattı polis memuru bana da engelle bırak dedi. Şimdi bulunduğum yerde ki emniyetten arayıp hakkınızda dava açılmış gelmeniz lazım ifadeye diye çağırdılar. Ne yapmam lazım acaba bir yol gösterir misiniz
Merhabalar.

Öncelikle geçmiş olsun. Savcılık soruşturmaları vatandaş uyapta gözükmez.
İfade vermeniz için çağrıldığınız kuruma gitmeniz en doğrusu olur. Olayın
detaylarını vermediğiniz için suç işleyip işlemediğinizi bilemeyiz.

Polisin kendi kendine söylediği şeylere çok inanmayın. Sonuçta bir hukuk
eğitimi olan ve davalarda fiili olarak bulunan bir birim değil. Savcının emirlerini
yerine getiren kolluk kuvveti. Savcılık kararı ile çağrıldığınızı belirtiyorlarsa
öyledir. Herhangi bir polis bu cümleyi kafasına göre kullanamayacak kadar
akıllıdır. İfade vermeye gidip olayın detaylarını öğrenin.

İşlevsellik açısından ifadenizi vermeye gündüz saatlerinde ve hafta içi gitmeniz
daha iyi olur. Profilimdeki numaradan ulaşabilirseniz detaylı görüşebiliriz.

İyi forumlar