Selam olsun,
R10 dışı değil aslında.
Buradan seni bulup satış için sitesine yönlendiriyorsa bu R10 içidir. Bu yol açık bırakıldıkça çok kişi mağdur olur.
Ha, bunu engellemek için yönetimin her konuya girip kim hangi siteye çağırıyor diye bakma şansı var mı? Elbette yok.
R10 içi demek R10 da konu açarak satış yapılanları kapsıyor. Konu içinde yazılanlar bağlayıcı oluyor.
Konu sahibi konuyu düzenlese bile ilk halini kendi sistemi olduğundan görebiliyor ve hakkımızı korumaya çalışıyor.
Dış bir sitenin hiç bir yönetimine sahip olmadığından ve siteyi inceleme zamanı olmadığı gibi haddi de olmadığından bir şey yapması söz konusu olamaz.
R10 da konusu olan birinden sitesi üzerinden alışveriş yapabilirsiniz sizi yönlendirdiğinde neticede ödeme aracı bankada iban da olabilir site üzerinden kartta.
Anladım fakat şöyle bir durum da var siteye paket koyup satışını yapıyor. Şikayet konusu açılınca siliniyor ben bunu kanıtladım art niyet var diye bir gelişme olmadı.
Ve bu durumu bilmeyip foruma güvenip yüzlerce kişi mağdur olabilir bence bu kurallara güncelleme gelmesi gerekiyor.
Ticaret r10 dışı diyip insanları mağdur etmesine göz yumulması doğru değildir.