Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha yasin cok genc.
17 degil 27 olsan bile gec degil hicbirsey o yuzden strese girmene hic gerek yok. Rahat olmalisin. Insanlar kpss girsin giye 5 kere sinava giriyor icabinda hesap edin.
Bende hobi olarak Python ile ilgileniyordum sonra biraktim. Tekrar donmeyi dusunuyorum.
Yazilim konusunda dusundugum, bir yazilim dilinde uzmanlasmak icin gercekten zaman gerekiyor. Upwork gibi sitelerden is alabilecek seviyeye bile gelsen ciddi kazanc saglarsin ama ne kadar sureye o seviyeye gelinir bilmiyorum. Mesela Python ogreniyorsun otomasyon site yapman gerek html css bootstrap js ogrenmen gerekiyor yani surekli birseyler cikiyor karsina Mesela belli bir kutuphaneyi bil belli sure ona hic bakma unutuyorsun. Diyelim ki iyi bir seviyeye geldin birde iyi proje bulman gerekiyor. iste bu hayatini degistirecek noktadir. Yazilim icin surekli buna maruz kalinmak lazim ki cabuk ogrenilsin. Ben gunde 15 saat calisip 1 ayda Android uygulama yazmistim. Kodun Ksini bilmeyen biriydim. Azmedince oluyor. Bence yazilima yonelmelisin. Turkiyede ticaret anlamsiz. Yazigin bir pojeyi ingilizceye cevirip direk dolar kazanabiliyorsun bundan daha guzel birsey var mi? Lakin dedigim gibi yazlim icinde ciddi zaman gerek. En azindan boyle dusunuyorum ben.
hocam içimde bir boşluk var sizin yorumunuzu okuduktan sonrada bi bilmemezlik geldi siber güvenlik neden öğreniyorum