Google spam güncellemesi ile beraber anlık sıralamalar;
0) Gazeteler
1) Devlet
2) Üniversiteler
3) Belediyeler
4) Kurumlar
5) Dernekler (öncelikli) sıralandığını görüyoruz.
Not : Biraz hacimli bir anahtar kelime terimini alıp 800-1000 kelimelik içeriğe sahip en iyi 10 siteyi gördükten sonra o anahtar kelime ve etrafındaki tüm anahtar kelimelerle ilgili 3000 kelimelik bir "mega makale" üretiyoruz. Bu tarz sitelerinde en büyük düşüşü yaşadığını görüyoruz.
Yabancı kaynaklardaki seo uzman görüşlerinin ortak görüşü;
2023'te niş siteler oluşturmalı mıyım?" Hayır... Küçük bir yayıncı olmalısın. Web sitenizin bilgilendirici içeriğe sahip olması gerekir. Ürettiğiniz sosyal medya içeriklerine sahip olmalısınız. Web mülkünüz için bir bülten başlatmayı düşünmelisiniz. İşlediğiniz konularla ilgili videolar ve görsel içerikler oluşturmaya bakın. Google dışında başka trafik kaynakları bulun. Ücretli trafiğin işinize nasıl yarayacağını öğrenin.
Ayrıca KULLANICI DENEYİMİ UYARISI:
Ziyaretçileri pop-up'lar, videolar, banner'lar ve ekranın üst kısmındaki çeşitli reklamlarla bombardıman eden çoğu sitenin büyük düşüş yaşadığını düşünüyor.