Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnstagramda 2 dakika gezeyim dedim bir yayıncı Atamla sorunu olanın benimle de sorunu vardır yayından gidebilir demiş. Mutlu oldum yorumları bir okumak istedim.
"Kimse sevmek zorunda değill??"
Yazmış birisi. Birkaçı cumhuriyeti getirdi ne güzel şeriat varken neyine saygı duyacağız demiş.

Şöyle insanların yaşadığını gördükçe sinirden ağlayasım geliyor
- Adamı görmemişsin bilmiyorsun
- Birkaç kişinin uyduruk hikayelerine inanıp ülkenin kurucusuna düşman kesiliyorsun
- 2 kitap okusan kitabı bırak ilkelerini okusan anlasan zaten görüşün değişir
gelmiş ahkam kesiyorsun.
Bir insan araştırma gereği duymadan Atasına şu an özgür olmasının sebebine nasıl saldırır? Ben anlam veremiyorum.

Bu durumda kim varsa genelde küçük yaşlarda Atatürk düşmanı bir tarih hocasına denk gelmiş. Olabilir küçüksün inanmışsın da açık 2 kitap okusan kitap okumayı bırak biraz düşünsen görüşün değişecek.
Şu ülkede Atamızın adı geçtiğinde bile tartışma başlıyor ya diyecek lafım kalmadı.
Tek kelimenize katılmıyorum. Bizim ülke insanının en büyük sorunu ön yargı değil, tarafsız olamaması. İlla bir taraf seçecek, ona körü körüne bağlanacak. Onun dışındaki herkes aptal, gerici veya ilerici... Her neyse. Arkadaşım, iyisiyle kötüsüyle bu bizim geçmişimiz ve tarihimiz. Günümüzde kemalist olarak adlandırılan grubun %90'ı ne Osmanlı liderlerini ne Selçuklu liderlerini seviyor. Şeriatçı geçinenler Atatürk'ü sevmiyor. Şamanist bir grup var, aklı Bilge Kağan'da kalmış hala. Bir tarafta kolunda Atatürk imzasıyla dolaşan bir gençlik, sorsan annesinin adı Zübeyde, babasının adı Ali Rıza, 1881-sonsuzluk başka bildiği bir şey yok, neden Atatürk'ü sevdiğine dair bir fikri yok, tamamen popülerite. Atatürk'ü sevmeyenin neden sevmediğine dair bir fikri yok, yüzeysel olarak İslama zarar vermiş diyor, başka bir fikri yok. Anlayacağın ülkede herkesin bir görüşü var ama fikri yok. Popüleritik görüş tamamen.

Sana neden katılmadığıma gelince, adamı görmemişsin demişsin, sen gördün mü? Yok. Birkaç uyduruk hikaye dediğin konuları açtın mı? Uyduruk muymuş, belgesi, kitabı, kanıtı var mı, gördük mü, Atatürk'ün ilkelerine uygun şekilde, bilim ışığında bu konuyu masaya yatırdık mı? Yok. Varsa yoksa direkt yargı... Yok böyle olmaz. 2 Kitap okusan, ilkelerini okusan görüşün değişir demişsin. Kardeşim şunu artık anlayın, insanların görüşünün değişme zorunluluğu yok, herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Herkes nasıl düşünürse düşünür, Atatürk'ün istediği şey tam olarak buydu zaten. Burada da Atatürk ile alakanız olmadığı anlaşılıyor. Popüleriteye kurban gitmiş, körü körüne bağlanmışsınız. Atatürk'e, görüşüne veya ilkelerine bağlanmak kötü bir şey demiyorum, sadece siz körü körüne bağlanmışsınız, dışarıya kapalısınız. Bunun bilincinde olun.

Tarihte İslamiyetten önce, İslamiyette ve İslamiyetten sonra bağımsızlık uğruna mücadele vermiş, dini ne olursa olsun Türk milletine hizmet etmiş bütün liderler bizimdir. Sevmek zorunda değilsiniz ama bu topraklarda yaşadığınız sürece saygı duymak zorundasınız. Bunu böyle kabul etmek gerekir. Başarı seviyesi ne olursa olsun hain olmadığı sürece hepsi bizim geçmişimizdir. Birilerini kabul edip birilerini ötekileştirerek sadece birlik ve beraberliğe zarar verirsiniz.

Kimin görüşü ne olursa olsun umrumda değil, siyasetle çok ilgilenen biri değilim. Sadece artık bu sığ bakış açılarından rahatsız oluyorum.