Merhaba

Arkadaşlar geçen hafta sohbet ederken hiç bir şey yokken 53 yaşında babam kucağıma yığıldı kaldı. Sigarası hastalığı vs hiç bir şeyi yoktu.

Malumunuz k.maraş depremden sonra yerle bir oldu ve yoğun bakımlar full dolu ve işte neyse söylenecek çok şey var da allahın dediği olur.

Arkadaşlar akşam 9 da babamı ameliyata alan prof. ve doç. dediğine göre bana ilk şunu sordular baban aşı oldumu biontech evet dedim 2 veya 3 doz dedim.

Bu aşının olayını şöyle anlattı adamlar. AORT damarını sertleştiriyormuş bu aşının olayı buymuş yani covid ile etkin mücadele edebilsin diye vücut kan basıncını arttırıyormuş vücudun ve tabi bunu kaldırabilmesi içinde damarın sertleşmesi gerekiyormuş ve ilerleyen süreçte çatlamasına neden oluyormuş erkeklerde damar sertliği daha hızlıymış kadına göre eskiden yılda türkiyede 200 vaka görülürken bu sebepten şu an haftada 200 ün üstündeymiş. Bana basitçe anlatılan buydu.

Benim babam bu nedenle vefat etti ve sabah 10 da oldu olay ameliyata akşam 8 9 da girdi k.maraş şartlarından ötürü.

Hepimiz bu aşıyı mecburen olduk. Ailenize eşinize dostunuza dikkat edin. 3 4 arkadaşımın babası bu ay vefat etti bu muhabbetten sanırım.

Babam için bir dua ederseniz çok sevinirim.

Sağlıcakla kalın.