İyi hoş demişsiniz de son güncellemeler en çok bu kesimin yeni projelerini vurdu. Kaliteli içerik ürettiğini bildiğim çoğu kişi yeni projeleri ile ilgili son güncellemelerden şikayetçiler.
hocam backlink borsasında oldugum için portföyümde yerli yabancı 1000 den fazla site var, organik hitlerini düzenli takip ederizz backlinkmatik istatistik tabloları için, dediğiniz gibi kaliteli iş yapan sitelerde böyle genel bir bir düşüş yok. düşen var çıkan var elbete ancak sizin yorumda biraz algıda seçicilik var. Şöyle ki şikayeti olmayan zaten yazmaz, 100 siteden 10 tanesi şikayet edince herkes şikayetçi diye algılanır. 10 tanesi benimki yükseldi deyince vay be şanslı denir, stabil ivmede giden 80 site peki?
ben de yeri gelince eleştiriyorum serp ile ilgili pek çok şeyi, ancak eleştiriyi de yorumu da bir mantık çerçevesinde yapmak lazım. baan ait hitli, adsense gelirli pek çok site var. 15 yılı aşkın süredir ilk defa bir sitem manuel spama giri geçen sene, ve de haksız yere çünkü 1 tane bile c/p içerik yoktu, sektörel adsense gelirsi sitemdi. Ne yaptıysak kurtaramadık, günlük binlerce hit vardı, sektörel niş oldugu için sağlam geliri vardı çöp oldu. Ama diğerlerinde böyle b ir durum yok, şimdi ben genelleme yapabilir miyim bir sitemde yaşadıgım bu haksız magduriyeti? Diğerlerinde tıkır tıkır.
Kısacası tüm organik çalışan yeni projeleri vurdu, kaliteli her site yerde falan bu değerlendirme ya da tespit değil abartı bir genelleme olmaktadır. Benim portföyümdeki yüzlerce hitli sitede öyle bir kayıp yok, spam sorunu hepimizi bir şekilde etkiliyor evet, fakat 1000 serp sonucuba bakıp milyonluk serp sonucunu genellemek dogru olmaz