Selamlar ben Gürkan. 1 Yıl Önce Reklam işi yapmaya karar verdim, bu yıl reklamcılık bölümünü kazandım ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama çevremde dahil kimse bana inanmıyor, güvenmiyor ve destekleyen kimsem yok. Herkes bi okul oku derdi üniversiteye git derdi ama kimsenin inancı yoktu, senden bi *** olmaz diye geçtiler ve ben yine ailemin maddi durumunu düşünür şekilde belkide hayatımı değiştiricek üni döneminden vazgeçip açıktan okumayı seçtim. şuan da kafamda planlarım var fakat ne ailem ne akrabalarım 1 kuruş destek vermiyor ve öylece evimde oturmuş bir şeylerden para bulur biriktiririm de yaparım diye düşünüyorum. Bankalardan kredi çekmeye karşı birisiyim mesela ama hayat beni o yöne zorluyor bir iki bankaya başvurdum kredi kartı için, kimse destek vermiyor bende bu yolu seçtim ve şimdi diyeceksiniz neden bir işe girip biriktirmiyorsun diye biliyorum ama bana başkasının altında çalışmak ters geliyor yani kendimi köle gibi hissediyorum eskiden çalışmadımda değil 15 yaşımdan 18 yaşıma kadar farklı farklı bir çok yerde çalıştım inanın hepsi aynı. Garson veya Kurye diye girersin tuvalet temizleyip cam silersin o yüzden başkasınının yanı bana ters geliyor ve bu reklamcılık işimde de şu zamana kadar pek müşterim olmadı nerde hata yapıyorum bilmiyorum. Şu zamana kadar binlerce kişiyi aradım. Farklı farklı sektörler ve insanlarla konuştum. Kendimde hata mı var diyip konuşmalarımı zamanla değiştirdim ve geliştirdim ama müşteri hala yok. nerde hata yaptığımı çözmek istiyorum veya google maps dışında müşteri nasıl bulunur merak ediyorum, reklam desen bütçe yok, mesaj mail at deseniz onu da denedim yani yok birisi çalıştığımız firma var der diğeri ihtiyacımız yok der. bu yolda kendimi bulamadım, mesela farklı planım var. Reklamcılıkta 4 5 müşteriden sonra kazandığım bütçe ile ticarete giricem 4 5 ayda 200 300 bin ciro düşünüyorum ve bana gereken para 25 30 bin lira ama gel gelelim müşteri yok. Gerçekten hergün şu foruma girip birisi acaba ilan attımı reklam arayan var mı diye bakıyorum, insanları arıyorum ama geri dönüş olmuyor, en son yaptığım işte de 6 bin almıştım aylık, insanlar dalga geçti, şimdi 12 bin liraya fazla diyen var. Gerçekten insanlar çok garipler, umarım herkes hayatını hak ettiği şekilde kazanır tek dileğim bu.