SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam hep ayni benzetmeyi yaparim: seo futbol gibidir.

her iyi oynayan, her kadrosu ya da teknik direktörü en iyi olan sampiyon olacak diye birsey yok. genele vurulduğunda iyi oynayan daha cok kazanir evet, ama her zaman kazanmaz.

sans olmayan, ama hesaplanamadigi icin adina sans denilen faktörler var, insan hatasi var, şike var, saha ve taraftar koşulları var, ulkeden ulkeye, ligden lige degisen farkli kriterler var.

bir ulkeye bakip futbolda hep şike kazanıyor
baska bir ulkeye bakip futbolda en iyi taktik su
bir takila bakip ya bu futbolcu her takımı sampiyon yapar vs

demek dogru olmaz.

googleda da yanlis örnek cok evet, ancak ilk mesajimda dedigim gibi, kalici ve genel geçer agirliktaki basari işi dogru yapanlarindir. şikeciler, hatalar elbette her daim oluyor, azimsanamayacak duzeylerde de olabiliyor. ornegin:

1 yildir cozulemeyen spam sorunu, bu sorunda spam siteler dururken benim kendi sitem gibi, sizin mesajinizda dediginiz gibi kaliteli sitelerin günahsız yere manuel cezaya girmesi vs de oluyor.

fakat nasil ki futbolda şike yapmak da baska beceri ve yatırımlar gerektiriyor, seoda da oyle spam yapmak kolay is degil. en az seo kadar eforu var maddi manevi.

tum siralama sizin dediginiz gibiyse ayhan karaman neden seo kelimesinde hala 1. sirada en basitinden?, var mi yaptigi bir spam mesela?

eksisozluk haber sitesi degil, nasil her aramada ustte olabiliyor ya da sikayetvar.

haber sitelerine google taviz vermiyor, haber sitelerinin durumu haber siteleri olmasi degil.

haber sitelerinin cok inanilmaz bir direkt hiti var. siz de her gun onbinlerce insani direkt site adi yazarak kendi sitenize sokun, sosyal medyadam yuzbinlerce trafik cekin, o zaman siz de her baslikta önde. olursunuz.

eksisozlugun de, sikayetvarin da, wikipedianin da, bu gibi tum sitelerin gücü bu.

suan googleun canini sikan pek cok spam sitede hit ve redirect msnuplasyonu kullaniyor.

sadece kötü örneklere bakıp bunu genellemek de baska bir hayal satmak olur, manuple olur.
Haber siteleri konusunda şöyle fikiriz milyonlarca trafik gücü olması nedeniyle SPAM yapılmasına müsaade ediliyorsa.. (O zaman kimse site açmasın değerli vaktini de harcamasın)

Google açıklama yaparak ilk mesajımda belirttiğim gibi SPAM Güncellemesi yayınlıyoruz. Kullanıcı geri dönüşlerine önem verdik vb.. O haber siteleri günde kaç kere şikayet ediliyor ?

KAZAN KAZAN..

@ayhankaraman; sektörde sevilen bir marka.. Bildiklerini paylaşmaktan çekinmeyen bir insan. Bildiğim kadarıyla da (Hatam olabilir) kendisi trafik için değil doğru kaynak için mücadele ediyor.

Ağustos 2022 güncellemesinde google nezdinde bir düşüş yaşamış.

Google yetkilisi açıklama yapıyor.. Diyor ki artık düşebilirsiniz de yükselebilirsiniz de. Ortada kriter yok futbol sahası benim kasa benim gibi algılıyorum.