dün atılan tweet ile ekim spam güncellemesi resmen duyurulmuştu
https://twitter.com/googlesearchc/st...MgoAM9z7NlHk-0 spam güncellemesi hakkında zaten epey yazıldı, çizildi, farklı başlıklarda tartışılıyor. ancak ben olaya başka bir açıdan bakmak istiyorum, pek de konuşulmayan bu açıdan sizin de bakmanızı istiyorum : Spamı sürekli şikayet ediyoruz da arkadaşlar, bizim arama sonuçlarında spamı uzaylılar gelip yapmıyor, biz yapıyoruz, ya da bilerek veya bilmeyerek destekliyoruz.
Oto içerik üreticilerden ucuz backlink paketlerine, suni hit yazılımlarından milyonluk backlink programlarına, her türlü ucuz gelen bot, yazılım vs. atlıyoruz ve bilinçsizce kullanıyoruz.
bakın program spam yapmaz, burada bunun da altını çizmek istiyorum, sizin kullanış şekliniz spam yapar. ben de ai destekli içerik üreticileri, backlink programları kullanıyorum, bunları kullanmak değildir spam, bunları otomatiğe bağlayıp bilmeden, sorgulamadan, öğrenmeden, analiz et meden, takip etmeden, ne yapıldıgının farkında olmadan kullanmaktır.
Özgün, dijital pazarlama alanında katkı değer taşıyan hiç bir makale, hizmet ilgi görmezken, nerde ucuz spam tekniği, hizmeti vs. var herkes hurra atlıyor. Bu tüm yerli tüm platformlarda benzer malesef.
Hem şikayet edip aglayıp, hem de bile bile spamın içine girip alet olmak da nedir? Ben açıkcası dijital dünyadan, ve yüksek oranda Google sayesinde ekmek yiyen birisi olarak, "
Turkish" kelimesini, dijital dünyanın mezarcıları olan diğer toplumların yanında bir spam güncellemesinde yazılmasına üzüldüm.
Sonra para kazanamıyoruz, taban fiyatlar çok düşük, sektör öldü diye de ağlamayınız. Asgari ücreti aylık 150-200 dolar olan bir milletin para kazandıgı skala ile aynı stratejiyi izlerseniz, siz de o paraları kazanırsınız, sektör olarak onlarla aynı şeyleri yaparsanız, sektörünüz o kadar değersiz olur.
Bakın bugün giren fivera vs. iş yapmaya çalışın, dolar kazanma hayaliyle üye olup sonra bakacaksınız ki piyasa yerel piyasadan beter, çünkü orayı ucuzcu, spamcı hintliler, endonezyalılar vs doldurmuş durumdalar. Malesef dijitalde iş yapan az bir kesim hariç, herkes benzer spam izinden yürüyor. Örnek olarak 3-5 siteyi alıyorlar, bu adamlar parayı kırıyor diyorlar.
Arkadaşlar o adam parayı kırıyorda, o adam senin gibi 100 liralık sermaye, yarım saatlik vakit ile spam yapmıyor, filtreleri aşacak spam sistemlerini kurmak için onbinlerce tl harcayıp deli gibi mesai yapıyor. İnsanlar geri dönüşü yüksek spam yapmayı kolay birşey sanıyor,birşeyin legal olmaması kolay oldugu anlamına gelmez. Tam aksine, bir dijital pazarlama uzmanı kadar maddi ve zaman yatırımı harcıyor o adamlar, sadece başka şekilde harcamayı tercih ediyor, ya da öyle bir çevrede yetişmiş, kafası o işlere basıyor. Ancak kolay değil. Zamanında Pinterest sitelerden çok iyi paralar kazanmıi birisi olarak yazıyorum, kolay değil. Aynı emeği, zamanı düzgün bir Pinterest sayfa oturtmaya harcasam şuan hala kazanıyor olacaktım mesela, bu tercih ve tecrübe meselesidir iyi kötü herkes bildiği, ögrendiği yoldan gidiyor....
lütfen 3-5 tekili örnek alıp, abuk subuk hayallere kapılmayınız.
Para doğruyla da kazanılır yanlışla da kazanılır, fakat kolay kazanılmaz.
Yanlışlarla gelen başarı geçici olur, kalıcı başarı hep oyunu dogru oynayarak olur. 100 liralık işlerle yarım saatlik kurulumlarla başarılı olacağınıza inandıgınız herşeyden uzak durunuz.
alanı ne olursa olsun, özgün, sektöre ve topluma katkı değer sunan her hizmetin arkasındaki geliştiricilere selam ve saygılar olsun. @ozbatu;
@4irlines;
@NEASTRO;
@Spec1299;
@bariscelik;
@YEF Digital;
@Cnkrt2;
@Gelistirici;
@GreenLight;
@Xugart;
@Yakutbey;
@Paleo;
@insolitax;