Babam(43) 7 - 8 aydır epilepsi nöbetleri geçirmeye başladı doktora (devlet hastanesi) gittik ilk nöbeti sırasında aç olduğu için (oruçtu) ufak bir kriz geçirmiş olabilir buna epilepsi tanısı koyamayız dediler.
MR ve EEG filmleri de gayet temizdi, doktor önlem amaçlı EPIXX ilaç kullanın 6 ay boyunca dedi ve sabah akşam 1 adet ilaç içmeye başladı. İlacı reçeteli olarak almadık çünkü epilepsi hastalığı girildiğinde ehliyetine vs. el konuluyor. 6 ayın sonunda aynı doktora kontrole gittik tekrar EEG çekildi sonuçlar temiz diyerek yaklaşık 30 saniye içerisinde odadan kapıdışarı etti ilacı bırak diyip.
Bildiğimiz kadarıyla EPIXX vb. antidepresan gibi ilaçlar bir anda bırakılmayıp doz azaltımı yapılarak bırakılan ilaçlar ama doktor öyle dediği için bizde ilacı bıraktık. İlacı içmeye başladığı süreç boyunca hiçbir nöbet geçirmedi ya da bir belirtisi olmadı lakin ilacı bıraktıktan tam 1 hafta sonra gece 01:00'de uyku sırasında nöbet geçirdi.
Özel bir hastanede 24 saat kaldıktan sonra taburcu ettiler ve 1 hafta sonrasına 1 gece uyumayıp EEG filmi çekilecek diyerek gün verdiler ve 2 gün önce bu uykusuz EEG filmi de çekildi doktor epilepsi tanısını şu an için koyabiliriz film'de yakaladım dedi. Tekrardan ehliyetine el konulmaması adına bunu da hiçbir şekilde sisteme girilmesin istedik. Şimdi 2 yıl boyunca bu ilacı kullanacak reçetesiz aldığımız için fiyatı da bir hayli yüksek geliyor 2 yıl boyunca kullanacağı ilacın şu anki değeri yaklaşık xx.xxx TL civarına tekabül ediyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı eczacı tanıdığı olan varsa eğer daha uygun fiyatına verebilecek ya da nasıl bir yol izlemeliyiz bilgi verebilecek var mıdır ?
Ve bir sorum daha olduğunda 2 - 3 gün önce yaşadığı olayları hatırlamıyor hatırlamakta güçlük çekiyor dünkü yaptığı bir işi biz hatırlatmazsak hiçbir şekilde aklına gelmiyor bu konuda ne yapmamız gerekiyor.
Ve şöyle bir soru daha eklediğimde nöbet geçirmeden 30 - 40 dk öncesi çok saçma sorular soruyor "Gidenler geri gelmedi mi", "Oraya kadar gelip buraya uğramadılar mı" gibi bu tarz sersemlikle sorular sorduğunda ekstra 1 adet daha ilaç içmesinde bir sakınca var mıdır belki ilacı içtiğinde o anki nöbeti atlatabiliriz diye düşünüyorum.
(İlaç konusunda istediğim yardım konu içerisinde yasak ise eğer affola)