Hocam keşke herşey hemen olsa ben de aynı durumdayım motor aldım 6 ay içinde vermediği arza kalmadı tüketici hakem heyetine başvurdum karşı tarafa tebligat ulaşmış ilk aşama olarak taraflar uzlaşmaya gidiyor uzlaşma olmazsa Tüketici Hakem Heyeti devreye giriyor ben motoru 26k aldım 6 ay önce şimdi para değersizleşti ben de motorun sıfırını istiyorum dedim ellerinde aynı motordan yokmuş bizim düşücemiz adamlar motoru çok arza verdiği icin satmayı kesmişler o yüzden firma 0 motor üretmiyor artık dediler 2023 model motor ve mecbur para iadesini istemek durumunda kaldım Para iadesini istemesem sıfır motor veremeyecekler motor arızalı serviste yatıyor sonucun ne zaman çıkacağı belli değil 6 ayda diyorlar bir yılda 2 yıl sürebilir diyorlar karşı tarafın itiraz etmesi durumu var 2 yıl geçtikten sonra o günlük emsal değerini verecekleri meçhul aldığım yer biz tüketici hakem heyetinden gelen mesajlara bakmıyoruz bile diyorlar iplemiyoruz demeye Getiriyorlar çoğunlukla bizim aleyhimize karar veriliyor demeye getirdi madur olarak ayrıldım kısacası şu an o parayı sıfır motor da alamıyorum. ne alıyorsanız en iyisini alım derim. Türkiye'deki sistemin işleyişini hepimiz biliyoruz. Bu dediklerimi konuya acan arkadaş için geçerli olmayabilir tüketici hakem heyetine başvurmasını öneririm.

opyan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dostum her ne ürün olursa olsun 6 ay içinde arıza yaptığında sana yenisiyle değiştirmek zorundalar ellerinde yoksada bir üst modeli vermek zorundalar. garanti kapsamında her ürün 20 iş gününü geçemez 3 ay servis diye bir olay yok. seni kandırmışlar. elinde servis belgelerin vs var ise hiç uğraşma tüketici hakem heyetine gidiyorsun durumu anlatıyorsun ürününü değiştiriyorlar veya bir üst modelini seve seve veriyorlar. itiraz edip mahkemeye verirlersede bazen bazı mahkemeler satıcıdan yana oluyor malum kanunlarımız hep güçlüden yana karara itiraz ediyorsun ve ürününü her türlü alıyorsun. sırf müşteri uğraşmaz diye yokuş yapıyorlar. ama uğraşırsan eninde sonunda ya aynısını yada yenisi alırsın. ücret olarakta sana söylenen bedeli hakem heyetine iletmeyi unutma emsali ney ise onun parasını vermek zorundalar yanı bugünün parasıyla kaça satıyorlar o paraya verecekler.