eraynac adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam @HasanAB; ,
Öncelikle, evrensel bir dil olduğu için İngilizce kullanmanı tercih ederim. Hem kod tabanı hem de tablo yapısı açısından İngilizce kullanman global olmanı sağlar. Ayrıca, tablolarında foreign key'leri belirtmediğini görüyorum, bu yüzden ilişkilerini mutlaka foreign key'lerle tanımlamalısın. Ayrıca, roller için bir JSON sütunu eklersen, ileride projeyi daha da geliştirmek istediğinde birden fazla rol ekleyebilirsin. Açıkçası, sorununu tam olarak anlayamadım. Kod paylaşımı olarak birkaç satır üstten ve alttan biraz daha kod eklersen, sorunu daha iyi anlayabilirim.

Not: Lütfen, kod veya projeye ilişkin daha fazla detay vermek istersen sevinirim, daha spesifik bir soru sormaktan çekinme. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
Discord: .bleagle
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, dikkate alacağım.

Anlatmak istediğim tam olarak şöyle, panele giriş yapabilsin diye kullanıcıya bir profil oluşturuyoruz. Ve bu profili oluştururken o kullanıcıya bir komisyon ataması yapıyoruz (komisyonlar adında başka bir tablo var o tablo ile ilişkilendirmiş oluyoruz).

Kullanıcı kendisi için oluşturulan profil bilgileri ile panele giriş yaptığında hangi komisyon ataması yapıldıysa komisyonlar sayfasına girdiğinde sadece o komisyonu görsün istiyorum. Ve bunu aşağıdaki verdiğim sorgu ile gerçekleştirdim.

$komisyonsor=$db->prepare("SELECT * FROM komisyonlar as k inner join administrator as b on k.komisyon_id=b.komisyon_id WHERE b.admin_username=:username");
$komisyonsor->execute(array(
    'username' => $_SESSION['admin_username']
));
Şöyle bir problem var ki 'admin' ile 'kullanıcı' aynı tablo içerisinde olduğu için sıkıntı oluşuyor. Oluşan problem şöyle ki admin için herhangi bir komisyon ataması bulunmuyor ve tabloda da gördüğünüz üzere adminin komisyon_id'si boş. Boş olunca komisyonlar sayfasında da herhangi bir komisyon listelenmiyor. Ama admin panelin en üst yetkilisi olduğu için hepsini görebiliyor olması gerekiyor.

Olay biraz karışık umarım anlatabilmişimdir