Öncelikle örnek olarak konuya bıraktığınız video için konuşalım. Dakika 2 olmadan 3 defa aralıklarla "bu güzel kardeşinizin kanalına abone olun, rekor yorum / beğeni" bla bla bla. Bu işler böyle yürümüyor. Kitleniz zaten bilinçli bir kitle hiç değil. Kanalınızın niş bir kategori olduğunu iddia etmişsiniz ama böyle bir şey yok. Para kazanma yöntemleri yerli ve yabancı sayısız kanal var ki sizden kat kat daha iyi istatistiklere ve içeriklere sahip yerli kanallar biliyorum. Benim listemde ilk 20'ye girmezsiniz ama ilk 4te olduğunuzu söylemişsiniz.

Kitleniz ağırlıklı olarak çok fazla ayaklarının üzerinde duramayan, henüz yetişkin sayılmayan kesimden oluşuyor, azınlık olarak da 20'li yaşlar veya üstüdür. Böyle bir kitleden zaten yeterli bir bilinç seviyesi beklenemez. Kanal içeriklerinize göz atan bilinçli birisi zaten çoğu içeriğinizin referans / davetiye sistemi sayesinde en çok sizin kazanacağınızı; kendisinin ise günde 1 dolar kazanıp kazanamayacağını bilir. Her içeriğiniz değil ama çoğu bundan ibaret. Ayrıca eşsiz veya farklı içerikleriniz de yok. Sosyal medyada çeşit çeşit kanallardan, bloglardan ulaşılabilecek bilgiler, platformlar, yöntemler paylaşıyorsunuz. Yazının bu kısmına kadar yukarıdaki videonuzu arkaplanda oynatıyordum ve 12.dakikaya kadar yine birçok kez abone / yorum "dilenciliği" dinledim. Özellikle tam şu an 11:00 dakikada "çabanızı görmem lazım. O çaba da şöyle olacak. Birincisi yorum yapmanızı istiyorum, bu video altına linkleri paylaşır mısınız, gibi bir yorum yapmanızı istiyorum." bla bla bla. Nedir bu? Bu profesyonellik asla değil. Siz burada içerik üretiyorsanız böyle bir şey talep edemezsiniz. Kitlenizden birisi zaten kişisel gelişiminde ve yaşam tarzında azim, çaba, sabır sahibi birisi ise gerek sizden gerek çeşit çeşit yollardan edindiğin bilgileri pratiğe dökmesini gayet tabi bilir. Çaba, yorum atarak gösterilmiyor. Ki zaten yorum atıp, biraz kanalınızı pohpohlayıp link talep edenler, yaptığınız paylaşımın yüzüne bile bakmaz çoğunlukla. Çünkü tekrar söylüyorum, çaba yorum yaparak gösterilmiyor. Bunun için kişi konfor alanını terk etmesi gerektiğini bilir. Yani sizin "çabanızı görmem lazım" gibi iyi niyetimsi deyimin altında, para kazanmak için iştahla webde gezinen kitleden biraz istatistik ve para kazanma çabası. İkincisi "çabanızı görmem lazım" derken kitlenizi ne olarak gördüğünüzü gerçekten merak ediyorum. Youtube'da ilk defa bu denli tabiri caizse irrite edici derecede abone + yorum dilenciliği görüyorum ki, ilk keşfettiğimde birkaç videoyu sırf bunun için inceledikten sonra kanaldan çıktım.
Vaktimi boşa harcamayı sevmiyorum, haklısınız. Ancak kitlenizin demografiği dışında kalan bilinçli insanlar; iyi ve farklı içerik sunan, kitlesine karşı "çabanızı görmem lazım, böyle yorum yapın, şöyle yapın" gibi dalavereli şeylere bulaşmayan içerik üreticilerini hem sever, hem de onları takip edip destekleyerek ve içeriklerine daha hızlı ulaşabilmek için gerekeni yaparlar.
Son olarak, SocialBlade tarzı eklentilerle "niş" (tırnak içinde belirtmeniz ayrı bir incelik) olduğunu iddia ettiğiniz kanalınız ve yine aynı kategoride benim incelediğim 20'den fazla kanal, sizin kanalınızdan daha iyi kazanç ve istatistiklere sahip. Bunu biliyorum çünkü bu kategori, genelde ilk olarak insanların para kazanma ilgisini kullanarak içerik üreticilerine kazandıran bir kategoridir. Zamanında uğraşmaya değer mi diye incelediğim bir kategori yani. Tekrar belirteyim, hiç de öyle """""niş"""" bir kategori değil. Sözlükten niş kelimesinin anlamını inceleyip, kategorinizin buna uygun olup olmadığını yeniden inceleyin derim. Daha önce söylediğim gibi yerli ve yabancı, büyük / küçük sayısız kanal var bu alanda. Bir şeyin niş olabilmesi için gerekli şartlar vardır. Para kazanma yöntemleri ise hiç de öyle bir konumda değil. Çünkü bu zaten çağın getirdiği tüketim toplumunda temel problem ve meraklardan birisi.
"Öncelikle örnek olarak konuya bıraktığınız video için konuşalım. Dakika 2 olmadan 3 defa aralıklarla "bu güzel kardeşinizin kanalına abone olun, rekor yorum / beğeni" bla bla bla. Bu işler böyle yürümüyor."
demişsiniz. iş böyle yürüyor hocam

Eğer aksini kanıtlamak isterseniz Ayda 70.000 kazandığınız Youtube kanalınızı gösterin. Hatta 70.000 kazanmayı da geçtim para kazanması açık bir kanalınız var mı?
Sadece seni ve senle birlikte 3-5 kişiyi rahatsız ettiği için ayda 70k kazandığım stratejiyi çöpe mi atayım? Yılların verdiği tecrübeleri sırt çevirip sanatsal çalışmalar yapmamı mı istiyorsunuz? Bu benim sanat yaptığım bir kanal değil bunu hatırlatmak isterim. Bu bir iş. Ben buradan para kazanıyorum hayatımı buradan geçindiriyorum. Ve neredeyse 4-5 yıldır videolarımda bu işi para için yaptığımı söylüyorum asla inkar etmedim.
Dünya çapında bu içerikleri üreten 20 tane kanal var bu yüzden niş sayılmaz diyorsunuz. Gayet de niş sayılır hocam eğer niş olmasaydı yüz binlerce kanal var derdiniz. 20 kanal nedir ki dünya için? Şaka mı yapıyorsunuz

Ayrıca ben dünyada ilk 4'e girdiğimi iddia etmedim. Türkiyede ilk 4'te olduğumu söyledim.
Ayrıca hocam benim kanalımı izleyerek internetten para kazanmaya başlamış tonla insan var. Bununla ilgili yıllardır çok güzel mesajlar alıyorum. İki sayfa yorumu konu altına ekledim ve kurcalasam buraya en az 1000 tane buna benzer yorum ekleyebilirim, vaktimi buna harcamayacağım kanala gidip yorumlara bakabilirsin.