merhaba hocam,
öncelikle sporu dediğin gibi kas için değil daha sağlıklı bir yaşam için yapıyorsan mümkünse her gün yürüyüş ekle kesinlikle. Koşmana vs. gerek yok yürüsen bile yeterli sonrasında da direnç lastikleri satılıyor isimleri değişebiliyor pilates vs. diye ama spor bandı diye geçer genelde ondan alırsan hem esnerken faydasını görürsün hem de hareketleri çeşitlendirebilirsin. Onun dışında spor salonu tabii ki daha faydalı olacaktır imkanın varsa git motive eder destekler (mümkünse yakınında ki bir salona git bir süre sonra yol çekilmez olabiliyor) ama belirttiğin profilde biriysen yürüyüş+egzersiz fazlasıyla yeter kendi fikrimce
Teşekkür ederim hocam kardiyoyu mutlaka devreye almam gerekiyor onu anladım. Spor salonu için araçla git gel olacak zaman aralığını ayarlamam lazım sanırım.
Hocam youtubeye ingilizce hareketleri yazarak düzgün yapıp yapmadığınızı anlayabilirsiniz.
Ayrıca kardiyo da yapın vücut kendini toparlar.
Teşekkür ederim kardiyoyu bugün mutlaka ekleyeceğim sanırım bisiklet başlayacağım. Hareketlerin aynı değilde farklı günlerde farklı grupla ilerleyim istiyorum ama düzen kuralamadım.
İmkanınız varsa spor salonuna yazılın. Çünkü bu evde yapılabilecek bir spor değil. He bana zinde olmak yeter derseniz, kardiyo şart. Ya kalkıp kardiyo tadında koşu yapacaksınız. Yada koşu bandı, bisiklet alıp sabah uyanıp aç karnına kardiyo yapacaksınız 45 dakka ortalama ile.
Kardiyo mutlaka eklenecek hocam bugün bisiklete başlayacağım inşallah 20 dk ile başlayıp 45 dakika hedefini koydum. Aslında amacım bir program çıkartıp onu haftalık uygulamak sonraki hafta farklı programla ilerlemek sıkılmamak için. Spor salonunda motivasyon için gerekli ama kendimde disiplinli biriyim evde bir düzen yaptım bakalım artık 2-3 ay daha deneyeceğim