Faturaları sisteme yükleme zorunluluğunun, ceza verilmesinin kolaylaştırılması için istendiği belliydi zaten. Geçmiş olsun.
Merhaba hocam 2018 yılında aynı şekilde ceza yedim yaklaşık 400 fatura için o zaman 22.000 tl ödemiştim çok sıkı takibe alıyorlar dikkatli olun avukatınız her zaman yanınızda olsun
hocam merhaba, sanırım martan beri zaten sisteme yüklemek zorunlu? siz kesiyor muydunuz tüm faturalarınızı ve sisteme yüklediniz mi?
Merhaba, sizi çağıran normal vergi dairesi değil yüksek ihtimalle. Hemen her ilde bulunan denetim daire başkanlığına savunma vereceksinizdir, bu dairede bulunan kişiler işinde uzman gidince anlayacaksınız ne demek istediğimi.
Kesilmeyen fatura başına tutardan bağımsız olarak 2200 tl şuan fatura kesmeme cezası (kesilebilecek max üst sınır var)
Ayrıca usulsüzlükten dolayıda ceza kesebilirler. Son olarak büyük ihtimalle stoklarınızda tutmuyordur yine stok ile ilgili ilerleyen dönemlerde denetim geçirebilirsiniz. Görüşmeye kesinlikle yalnız gitmeyin mali hukuk alanında uzman bir avukatla birlikte savunmanızı verin.
sanal pazarların fatura yükleme zorunluluğu da Maliye'nin yapmış olduğu baskılar neticesinde yapıldığını düşünüyorum. Eğer faturasını kesmediğiniz siparişleriniz varsa tek tek tespit edebiliyorlar maalesef. İş bulmak istesinler.
Ocak ayından eylül ayına kadar inceledim satışları ve kesilen fatura adetlerini.
Ocaktan temmuza kadar fatura kesme oranım %90 civarlarında. yani 10 bin siparişin 9 binini faturalandırmışım.
Temmuz ağustos ve eylül ayında fatura yüzdem 70 e düşmüş. 10 bin siparişin 7 binini faturalandırmışım örnek olarak.
Şimdi okumalarıma göre ve araştırmalarıma göre faturasız satış yapmanın cezası fatura başı 2200 tl civarı ve bir şirkete yıllık en fazla faturasız satış yapmanın cezası olarak 1.1 milyon ceza verilebiliyormuş.
YANİ 500 FATURA.
Diyelim ki ben yılbaşından beri yaklaşık 5bin adet faturasız mal satmışım ve bu 5bin faturanın satış tutar karşılığı 500 bin tl. En fazla ödeyeceğim ceza 1.1milyon. 50 bin adet faturasız mal satan ve 50 bin fatura karşılığı 50 milyon olan firmanında ödeyeceği ceza 1.1 milyon. Bu işte bir adaletsizlik yok mu?
100-150 liraya ürün satarken 5 bin fatura kesilmemiş cezası 1.1 milyon.
1000-2000 tl lik ürün satarken 50 bin fatura kesilmemiş cezası 1.1 milyon.
Umarım bu şekilde ceza tutarları çıkmaz zaten çıkarsa topu dikeriz. Ne top kalır ne tüfek. Cuma randevu aldık görüşmeye gideceğiz. Mali müşavirimde gelirse beraber gelmezse tek gideceğim bakalım uzlaşmaya çalışacağım.