Bu da yeni huy, mesaj yazan kurumsal yada kurumsal plus reklamcı ve boş mesajcı olmaya başladı
Engelle seçeneğini bol bol kullanır olduk, yazık bu arkadaşlara.
Bunu ilk defa yapmıyor kendisi, geçende bir konuma çok boş vaktiniz var diye yorumladım diye bir yorum yaptı, sanane kardeşim benim boş vaktimi nasıl değerlendirdiğimden, buna bile karışan bir insan kendisi, yorumlarınızı biraz karşınızda ki insanları düşünerek yaparsanız kimsenin canı sıkılmaz. Bu arkadaş boş mesajcı ve reklamcı bana göre, öyle olmasa her konuya 3-4 kelime yazarak beğeni kasmaya çalışmazdı. Ben kişilerin rankına bakıp bunu söylemiyorum, burada kimseyi de kıskanmıyorum, en yüksek rankı alacak kadar param var ama önemli olanın rank değil, karakter olması görüşündeyim.
Öncelikle moderatörlerin bu işi ücretsiz yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Yıllardır aynı mesele ısınıp ısınıp tekrar açılıyor. Sonuçta günde yüzlerce reklam ve premium üyeler görüyoruz ve platforma iyi miktarda para kazandırıyoruz. Elbette bu işin de profesyonel bir karşılığı olmalı. Hem zaman ayırıp uğraşan moderatör için hem de reklam veren, üyelik satın alan veya reklam görenlerin bile kendisini daha rahat hissedeceği bir mekanizma olmalı. Yani ben şikayet konusu açtığımda veya bir sorunum olduğunda benimle ilgilenen moderatörün yan iş olarak değil de ana iş olarak ilgilenmesini tercih ederim. Böylece daha iyi yoğunlaşır ve daha iyi çıkarımlar yapar. Ancak gönüllülük esas olduğunda minnet üzere işler yürütülüyor. Baktığınızda aile olma olgusu için iyi bir şey ancak profesyonel şekilde gelişim yolunda çok büyük bir engel teşkil ettiğini düşünüyorum.
Ayrıca ben burada 500k+ kazanıp gönüllü çalışan arasam 50 sayfa linç yiyeceğimden adım gibi eminim. Ama forum konu olunca nedense buna alışmışız. Elbette karşılıklı bir kazan kazan modeli var ancak yine de bu modelin gelişim yolunda engel olduğunu düşünüyorum.
Güzel tespit
İnsan ekmek yediği yere her zaman destek olmaya çalışmalı, gerektiği zaman karşılıksız yapmalı. Bu moderatör veya herhangi bir yetki için geçerli değil. Üye olarak da her zaman kurallara uygun olmayan konuları raporlama yaptım. İnsanın aslında içinden gelmesi lazım bunun.
Dünyadaki en zor şey adaleti sağlamaktır, terazi 1 gram şaşarsa gece rahat uyuyamazsın, emin olmak zorundasındır ama elinde yeterince done yoktur, bulmadan bırakamazsın. Bu yükün altına girme sorumluluğu da çok ağırdır, her insan girmek istemez, normaldir. Yine de elimizden geleni yapmamız lazım.
Yanlış anlaşılmaya da çok müsait bir ortam, özellikle yazılı iletişimde anlaşabilmek bir hayli zor. O yüzden yazdığımız bütün kelimeleri de iki kere düşünmek zorundayız.
Umarım hak eden ve dileyen herkes bir gün bu sorumluluğun altına girer, güzel insanları hak ettikleri gibi karşılıyoruz.
İyi forumlar.
Güzel düşünceleriniz ve emeğiniz için teşekkürler hocam
Ben mesela, 2 yıl önce açtım hesabımı kolay kolay yorum veya post açmam boş yere. En sevdiğim şey boş vakitlerimde girip şikayet konusu okumak. Dün nasıl kaçırmışım bu konuyu bilmiyorum sabah kahvaltıdan sonra güzel aktivite oldu benim için.
Dizi gibi sarıyor he