Oztekin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Moderatörlere biraz saygı ve sabır göstererek hareket edelim dedim aslında, yani adamlar zaten gönüllülük esasına göre çalışan ve bazıları evli barklı insanlar, boş zamanlarında burada ki üyelerin sorunlarını çözüyorlar ama yaranamıyorlar diye düşünüyorum, dünkü konuya istinaden bu kanıya vardım. @Engin; hocamız uyumuş, arkasında demediğini bırakmamış insanlar, zan altında kalmış, yazık değil mi bu insanlara diyorum. Forumda insanları karalamak çok kolay olmuş.
Öncelikle moderatörlerin bu işi ücretsiz yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Yıllardır aynı mesele ısınıp ısınıp tekrar açılıyor. Sonuçta günde yüzlerce reklam ve premium üyeler görüyoruz ve platforma iyi miktarda para kazandırıyoruz. Elbette bu işin de profesyonel bir karşılığı olmalı. Hem zaman ayırıp uğraşan moderatör için hem de reklam veren, üyelik satın alan veya reklam görenlerin bile kendisini daha rahat hissedeceği bir mekanizma olmalı. Yani ben şikayet konusu açtığımda veya bir sorunum olduğunda benimle ilgilenen moderatörün yan iş olarak değil de ana iş olarak ilgilenmesini tercih ederim. Böylece daha iyi yoğunlaşır ve daha iyi çıkarımlar yapar. Ancak gönüllülük esas olduğunda minnet üzere işler yürütülüyor. Baktığınızda aile olma olgusu için iyi bir şey ancak profesyonel şekilde gelişim yolunda çok büyük bir engel teşkil ettiğini düşünüyorum.

Ayrıca ben burada 500k+ kazanıp gönüllü çalışan arasam 50 sayfa linç yiyeceğimden adım gibi eminim. Ama forum konu olunca nedense buna alışmışız. Elbette karşılıklı bir kazan kazan modeli var ancak yine de bu modelin gelişim yolunda engel olduğunu düşünüyorum.