therusgar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanlış anlamayın ama bir dönem birkaç Youtube videonuza denk gelmiştim. Kanalınıza girip birkaç videonuza göz attım. İzlediğim tüm videolarınızda videonun çeşitli yerlerinde sürekli olarak insanları abone olmaları için konuyu kesip dakikalarca konuşuyorsunuz. O kadar rahatsız edici boyuta ulaşmıştı ki bir videonuzda ısrarla abone olunması için o kadar bastırıyordunuz ki yorum da yazmıştım bunun üzerine.
Evet hocam neredeyse her videodamda insanların abone olması için konuşurum, sizin için rahatsız edici olsa da istatistikler gösteriyor ki izleyicilere abone olmasını hatırlatırsan hatta bunun için ellerine bir sebep verirsen abone olma ihtimalleri çok yükseliyor. Aksi halde videoyu faydalı bulsalar bile abone olmak akıllarına gelmiyor.

Siz zamanınıza değer veren birisi olarak bundan rahatsız oluyorsunuz ve abone olurum olmam kardeşim sanane diyorsunuz belki ama izleyicilerin çok büyük bir kısmı abone olmak ne demek ücretli mi oluyor bunun bile bilincinde değil. Hâla google hesabı nasıl açılır, Youtube'a a nasıl video yüklenir gibi konulardaki videolarımı izleyen yüz binlerce insan var yani Youtube kitlesi düşündüğünüz kadar bilinçli değil.

therusgar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Genel olarak kanalınızın istatistiklerine, izlenme, etkileşimlere bakınca da Youtube'da başarılı olduğunuzu şahsen düşünmüyorum.
Zaten sadece şahsen bu fikirde olabilirsiniz hocam Belli ki "niş" in anlamını bilmiyorsunuz. Şu anda bu kategoride içerik üretip benden fazla abonesi olan sadece 3 tane türkçe kanal var. Ve etkileşimlerim bu 3 kanaldan az değil. Yani baktığınız zaman kanalım kendi alanındaki en iyi 4 kanalın içerisinde (kaçıncı sırada olduğu tartışılır) ve bu ivmeyi sadece 1 yılda elde ettim.

Eğer eğlence kanallarıyla kıyaslıyorsan tekrar dediğim gibi "niş nedir" diye bir araştırma yapmanı öneririm. Çünkü benim kategorimde 50 bin aboneyi geçen 10 tane bile kanal yok. Fakat eğlence kanallarına bakacak olursan 50 bin aboneyi geçen binlerce kanal var.

Peki neden "niş" ?
Çünkü niş bir kanalın varsa reklam ve sponsorluk mıknatısı olursun. 1000 izlenmenin değeri eğlence kanallarının milyon izlenmesine denk yada daha fazla olabilir.
Tek bir sponsorluktan çok ciddi miktarlarda ödeme alabilirsin. Çünkü reklam verenin çok fazla kanal seçme şansı yok.

Eğlence kanalında ise öyle değil zaten tüm kanallar birbirinin kopyası ve reklam verenin yüzlerce seçeneği var

Umarım anlatabilmişimdir.