merhabalar deprem zamanı kedim ile seyahat etmiştim o kargaşada bana onun prosedürü bitmez vs dediler ama sorunsuz gerçekleşti uçuş edindiğim bilgiler ve deneyimler şunlar
belli bir boyut ve ağırlıktaki evcil hayvanlar uçakta sizinle beraber yuvasından çıkmamak şartıyla taşınabiliyor.
bu boyuttan büyük ise isterseniz sivas kangalı kadar büyük bir köpeğiniz olsun aşıları vs tam ise ve veterinerden uçak bagaj bölümünde taşınabilir gibi bir onay alırsanız köpeğinizi box uyla beraber teslim ediyorsunuz yetkililere ve indiğinizde tekrar alıyorsunuz veterineriniz daha iyi bilecektir ama köpekler için bi ilaç kullanıyolar genelde yolculuk sırasında huysuzlanmasın uyusun diye onuda sorabilirsiniz veterinerinize
her şeyden önce uçacağınız havayolu firmasını arayıp bilgilendirme yapmanız gerekiyor ve evcil hayvanınızın da ayrı bir prosedürü olduğu için normalden 1 saat daha erken gitmeniz gerekiyor havaalanında evcil hayvanınız için bir ücret ödüyorsunuz
ben kucağımda 4 kiloluk kedimi taşırken 180 tl gibi bi tutar ödemiştim nakit olarak checkin yaptığımız yere aşıları pasaportu tamdı bir sorun çekmedim ben ama bunları kontrol eden kişilerde pek birşey bilmiyordu pasaportun sayfalarına rasgele bakıp geçin dedi sizin şansınıza kolayda olabilir şu aşısı eksik diye zorlukta çıkarabilirler ama dediğim gibi hava yolu şirketini arayıp bilgi verin ve veterinerinizle konuşun gerisi kolay