Fsolitary adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim değil hocam ya nişanlımın , gerçekten çözümü için dünyaları dökebilirim kaç saatir her yolu arıyorum dr.migren diye bir cihaz çıkarmışlar onuda alcam ama kesin Dolandirilcaz gibime geliyor
Hocam hayır alma. 20 yıldır bu derdi çekiyorum. İçmediğim ilaç gitmediğim doktor, denemediğim alternatif tıp kalmadı. Bana en iyi gelen şeyi söylüyorum size belki faydası olur umarım;

-Muhakkak iyi bir nöroloğa gidin ve blokaj tedavisi isteyin. Enseden sinir köklerine vurulan iğne yöntemi. Haftada bir kez uygulanıyor. Her uygulamada sol ve sağ ense köküne. 1 ayda tamamlanıyor toplam 8 iğne.

-Bunun yanında ilaç olarak Sibelium ya da Topamax bu iki ilaç en iyi gelen tedaviydi bende. Ancak yıllar önce Sibelium bırakmak zorunda kaldım yan etkisi aşırı kiloydu. Şimdi Topamax devam ediyorum sabah akşam 0,25 mg. Doktor doz arttırabilir 0,50 mg şeklinde. Benim yine eskiye döndü ağrılarım sanırım 0,50 mg’rama geçeceğim sabah akşam.

-Migren hastalarının en büyük hatası sürekli ağrı kesici kullanmaktır. Benim de yaptığım gibi. Bu sürekli ağrıyı çağırır ve ağrı kesicilerin etkisini zamanla düşürür. Özellikle Avmigren gibi saçma sapan ilaçlardan uzak durun. Bunlar ağrınızı geçirir ama sizi köleniz eder. Hiçbir nörolog tavsiye etmez bu tarz uyu*turucu ilaçları.

-Ense kökünü ağrıyosa, boyun ağrılarınız varsa, özellikle sabah uyandığınızda baş ağrısıyla kalkıyorsanız yastık sorunu yaşıyorsunuzdur. Ne çok sert ne çok yumuşak yastık kullanın. Paraya kıyın en iyi yastığı alın kendinize.

-Asla susuz kalmayın. Gün içerisinde sürekli su tüketin.

-Asla öğün atlamayın. Yediğiniz yiyecekler de çok önemli. Başınızı ağrıtan şeyleri geriye dönüp düşünün ben ne yedim diye. Mesela ben domatesi, dondurmayı, peyniri, yoğurdu çok tükettiğimde muhakkak migrenim geliyor.

-Yattığınız oda havasız kalmasın. Oksijensizlik de başınızı ağrıtır.

Bunlar ilk aklıma gelenler. Allah tüm migren hastalarının yardımcısı olsun gerçekten en büyük dertlerin başında gelir tüm hayat kalitesini sıfırlar ve çevresine de ızdırap olur. Özellikle çevresinin o derdi önemsememesi migren sahibine ızdırap olur. Tekrar çok geçmiş olsun 🙏