Mesajınızı okudum.
Şu ana kadar ki ilişkilerimde net olmanın her zaman kazandırdığını gördüm. Belirsizlik varsa ben yokum deyip tavır koyacaksınız.
İlk olarak ne istediğinize ve daha sonra da ne istemediğinizi iyice düşünün ona göre hareket edin. Burada herkes kendi penceresine göre yorum yapıp akıl verecek fakat ilişki sizin ve kendinize en doğru geleni yapmalısınız.
Sorularınıza gelince;
1- Hiç kimsenin mesleğine bir yorumda bulunmayın kararını destekleyin çünkü gerçekten karar verdiyse öyle ya da böyle yapacaktır.
2- Kimsenin önceliği olmayı sağlayamazsınız bu bir tercihtir. Kişi tercih eder ve ya etmez.
3- Siz hislerinizi ve düşüncenizi belirtir ve düşünmesini istersiniz. Yoksa kimse kimsesiz olamaz diye bir durum yok pek ala olur ve herkesin bir alternatifi vardır. Önemli olan tüm alternatiflerine rağmen sizinle olmayı tercih edecek kişiyi bulmaktır.
4- Bir soru değil fakat bunu bize değil o kişiye söyleyin ve arkadaş kalmak istemediğinizi bu hislerinizin olduğunu ve bir karşılığı varsa ona göre devam etmeyi yoksa da ona göre devam etmeyi düşündüğünüzü söyleyin.