İyi akşamlar,
Plesk panelimde bulunan sitemin birebir aynısını içeren bir başka site olan "xxx" adlı sahte bir site keşfettim. Kendi sitemde WordPress kullanıyorum ve sahte siteye üye girişi yaptım. Bu sahte site, kendi sitemdeki bilgileri kullanarak giriş yapıyor. Hemen SQL, FTP, root ve Plesk şifrelerimi değiştirdim.
Sahte sitede WordPress yönetici paneline giriş yapamıyorum, ancak içerik eklemek ve silmek gibi işlemleri yapabiliyorlar. Her iki sitede yapılan değişiklikler birbiriyle senkronize gibi görünüyor. Yani sahte siteden bir şey eklediğimde veya sildiğimde, ana sitede aynı değişiklikler oluyor ve aynı şekilde, ana siteden bir şey silindiğinde sahte sitede de siliniyor.
SQL şifrelerimi birkaç kez değiştirdim, hatta "wp-config.php" dosyasını public_html içinde düzeltemedim, ana sitede veritabanı bağlantı hatası alıyorum. Ancak bu sorunu düzelttiğimde, sahte site de düzeliyor.
Bu alan adını hayatımda hiç kullanmadım ve böyle bir işlem yapmadım, ancak hala erişimi kesebilmiş değilim. Plesk'ten incelediğimde, SQL bağlantısının sadece yerelde çalışacak şekilde ayarlı olduğunu gördüm.
Bu konuda bilgi sahibi olan biri var mı? Tahminimce, Plesk panelinden giriş yaparak klon bir site oluşturmuşlar, ancak bu konuda ne kadar araştırma yaparsam yapayım bir şey bulamıyorum.
Not: Fiziksel sunucu kullanıyorum ve lisanslı bir Plesk sürümü kullanıyorum.
Yeni : şimdi denedim public html e ne atarsam kendi siteme sahte siteyede aynı dosya yükleniyor.