WebKingx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba. Yaklaşık 3 yıldır ihracat ile yakından ilgileniyorum ve yapıyorum.
Konu çok derin ancak sorularınıza bilgim dahilinde kısaca cevap vermek isterim.
Öncelikle cevaplarımda ihracat yapılacak ülkeyi örnek olarak ABD varsayıyorum.

İlk olarak ihracat için ihracatını yapabileceğiniz rağbet gören ürün, ürünler bulmanız gerekiyor. Pazar analizi, rakip analizi, sektör durumu ilk yapmanız gereken işlemler. Bu adımı sakın atlamayın ilk olarak bu adımı tamamlayın. Bir girelim de analiz kolay derseniz hüsrana uğrayabilirsiniz. İhracat için Türkiye'de şirket açmanız gerekiyor. Daha sonra Amerika'da şirket açmanız gerekiyor. Gelir vergilerinizi Türkiye'de ödeyebilirsiniz. Ancak Amerika'ya satış vergileri ödemeniz gerekmektedir. Her eyaletin vergi kanunları farklıdır. Konuyu derinlemesine araştırmanızı, hatta yabancı bir muhasebeci ile görüşmenizde fayda var. Başka ülkeler için vergi durumları değişiklik gösterebilir. İhracat yapacacağınız ülkenin vergi kanunlarını muhakkak araştırın. Bodoslama girerseniz yine pişman olursunuz. (İhracat vergi işlemleri çok kapsamlı bir konu. Ben kısaca bahsettim.) Genel olarak ihracat evet zorlu ve zevkli bir süreçtir.

Perakende ihracat yapacaksanız kargo ücretleri yüksek. Kar payı yüksek ürünleriniz varsa bu çok göze gelmez. Kargo şirketleri arasında Shipentegra ve navlungo genel olarak iyidir. Her ikisinde de müşteri hizmetleri ile detaylı olarak görüşüp size özel indirim planlamalarını isteyin. Site alt yapısı tercihinize ve bilginize kalmış. Site alt yapısından daha önemlisi sanal pos. Ne yazık ki en çok zorlanacağınız alan burası. Kendi sitenizde satmak yerine Etsy, Amazon veya diğer pazar yerlerini düşünebilirsiniz. (komisyona hazır olun.)

Faturalandırma işin son aşaması. Türkiye'den göndereceğiniz ürünlerde 0 kdv ile fatura kesiyorsunuz. Fatura'yı direk müşteriye kesebiliyorsunuz. Gönderimlerinizi ETGB kapsamında yapabilirsiniz. İhracat işlerinden anlayan bir muhasebeci bu süreci sizin için detaylandıracaktır. Gelir vergisi, gelire göre değişiyor. %15'den başlıyor ve sırasıyla yükseliyor. Şirket türlerine göre değişiklik gösterebilir.

Başta dediğim gibi çok uzun ve derin bir konu anlatmaya kalksam sayfalarca yazı olur. Çünkü çok fazla detayı var.
Ben genel olarak size konuları atlayarak bilgi vermek istedim. Bu bile uzun bir yazı oldu.
Başarılar dilerim, sağlıcakla kalın.
Vakit ayırdığınız ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Bol kazançlar dilerim. Hayırlı işler.