BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vergi üzerine konu açmanın neresi siyasi? Aslında vergilerimiz nereye gidiyor diye de konu açmak gerekiyor, çoğu ülkede vatandaşın bunu sormaya hakkı var hatta bir nevi mecburen soruluyor, Devletleri de zaten şeffaf şekilde sizden aldığımız parayı buralara kullandık, kasamızda bu kadar var, şu kadar arttı diye rapor veriyorlar vatandaşlarına. Biz neden konu vergi olunca " siyasi " diyerek susalım? Siyasi bir yanı yok, bu vergiler niye böyle diye sormak bizim vatandaşlık görevimiz.

--

Nereden buldun diye sorulsa önce ucu soranlara dokunur, halk zaten bulamıyor ki nereden bulsun diye sorulsun, büyüklere sorulmak durumunda olunacağından sorulabilir bir soru türü değil maalesef. Ayrıca teknoloji çok gelişti, hiçbir şekilde hiçbir şey sorulamaz, bakınız örnek vereyim. Yurtdışında tokatçılık mesleği icra ediyor olsanız, bu paraları bir şekilde kriptoya çevirip 3-5 hesaptan çevirip gizlilik içeren coinleri TR kripto borsalarına çekip oradan TL olarak banka hesabına alsanız bunun vergisi var mı? Kripto yasası çıktı mı? Kriptodan gelen paraya kim nereden buldun diye sorabilir? Yurtdışında 10 milyon euroluk vurgun yap, kripto olarak ufak ufak keyfin gelince çek banka hesabına ye gitsin, kim bilecek? Hiçbir şey eskisi gibi değil artık, para kaçırmanın binlerce yolu var. Çalışmayan biri ev mi aldı? Borç aldım der olur biter. Tüm maaşı ile anca geçinen biri araba mı aldı? Sorulursa tüm maaşımı biriktiriyorum, tek kuruş harcamadan yaşıyorum, aş evlerinde yemek yiyorum, diyet yapıyorum vs. der yine bir şey olmaz. Daha ileri gider bilmem hangi tarikat şeyhi çok zengin, zekatını bana verdi der yine kılıfına uydurur merak etmeyin. Vergiden kaçmak ve vergiden kaçınmak gibi farklı kavramlar var, vergi sadece fakirlerin ödediği bir şey zaten zenginler bir şekilde tüm harcamalarını vergiden düşebiliyor. Vergiden düşemeyecek kadar çok kazananlar ise kuruyorlar bir vakıf, oraya bağış yapıp vergiden düşüyorlar, para sağ cepten sol cebe girmiş oluyor.
Hocam ben konuya karşı değilim, yönetim neden siliyor bu tür konuları diyorum

Bende Türkiye'de 20 yılda yabancılara toplam 25 milyon metrekare arazi satıldığıyla alakalı bir konu açmıştım silindi.