Merhabalar,
Sağlık bakanlığından Mersin'de Diş için randevu alamıyoruz 21.05.2023 tarihinde CİMER Kullanılarak randevu alamadığımız belirtildi ama 1 veya 2 hekim olduğu için hasta yoğunluğu belirtildi ama Yasalara göre bu ters.
Madde:
Birleşmiş Milletler Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi'nin 12. maddesinde "Taraf Devletler, herkesin, ulaşılabilecek en yüksek fiziksel ve zihinsel sağlık standardına sahip olma hakkını kabul ederler."
Bu maddeye ters düşüyor ve Türkiye, Birleşmiş Milletler Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi'ne taraftır. Bu nedenle, sözleşmenin 12. maddesinde yer alan kişinin en üst şekilde sağlık hizmeti alma hakkını garanti etmekle yükümlüdür. Taraftarı olduğu için garanti etmekle yükümlü olduğu belirtiliyor.
Sizce dava açılabilir mi?